// // // Bogblogger.dk – Boganmeldelser på nettet » Sune Rasborg: Bornholm og en bid af verden
Digte

Spænding

Noveller

Roman

Krimi

Forside » Mad og drikke, Rejsebog

Sune Rasborg: Bornholm og en bid af verden

Skrevet af den 19. marts 2021 – 07:04Ingen kommentarer

Jeg bliver altid draget af passionerede mennesker. Det er så fedt at opleve mennesker, der er optaget af noget og gerne formidler interessen videre og i bogen ”Bornholm og en bid af verden” af Sune Rasborg kan man mærke forfatterens passion for mad, måltider, råvarer og alle de oplevelser, der følger med.

Og Sunes opfordring til at skabe måltidsminder og at de bedste oplevelser er dem vi deler med andre, rammer plet i en tid, hvor intet rigtig er som det plejer.

Det føles lidt som en virkelighedsflugt at åbne bogen og dvæle ved alle de smukke billeder og tage med på rejser til Grønland, Kina og Indien.

Her er skønne opskrifter og fortællinger og man bliver både sulten og får rejselyst af denne fine bog. De forskellige lande giver med hver deres råvarer og madkultur en nysgerrighed på at rejse ud og dykke ned i gode spiseoplevelser.

Fx byder Indien på butter chicken, naan og dhal og i Grønland bliver du budt på fx torskemousse og rensdyrribben.

Og som forfatteren fortæller, er idéen at man kan inspireres af madkulturen i ens yndlingslande og så lave retterne af de råvarer, der er tilgængelige her hvor vi bor. Eksperimentér og kast dig ud i nye spændende, sjove og gode måltider.

Sune Rasborg kommer fra Bornholm og er uddannet kok. Efter at han er vendt tilbage til barndomsøen har han været med i et projekt, der hedder ”Det Nye Autentiske Bornholmske Køkken”, et tiltag der handler om at genskabe en god madkultur på Bornholm.

Han er optaget af at fortælle historier om maden, menneskene bag og de oplevelser der følger med, når man mødes af dufte og smage og andre sanseindtryk.

Bornholm og en bid af verden er en fin bog med smukke fotos, der er taget af forfatteren selv.

Sune Rasborg, Bornholm og en bid af verden, 120 sider, 2020, William Dams Forlag

Der er lukket for kommentarer.