// // // Bogblogger.dk – Boganmeldelser på nettet » Anders de la Motte: Forårsoffer
Digte

Spænding

Noveller

Roman

Krimi

Forside » Roman, Spænding

Anders de la Motte: Forårsoffer

Skrevet af den 1. februar 2021 – 06:32Ingen kommentarer

Jeg ser altid frem til nye bøger fra Anders de la Motte, og hvad angår Skånekvartetten, som består af fire uafhængige spændingsromaner, er det ikke på grund af en bestemt hovedperson eller kriminalinspektør, men fordi jeg ved, jeg får et nyt bedragerisk psykologisk, detaljeorienteret og fuldt ud gennemarbejdet plot med interessante og komplekse karakterer. Det kan ikke blive bedre end det her.

På Valborgsnat i 1986 bliver Tornebys skønhed, den 16-årige sigøjner-pige Elita Svart fundet myrdet i skoven nær Bokelund Slot i Skåne. Byens indbyggere taler om en ofring til Bladmanden, og den myrdede bliver kaldt forårsofferet. Over 30 år senere vender ægteparret David og Thea Lind tilbage til Davids hjemby Torneby for at åbne en fancy restaurant på Bokelund Slot med nogle af Davids barndomsvenner. Thea, der er uddannet læge, skal arbejde i en stilling som byens nye praktiserende læge – alt sammen noget Davids mor har sat i værk.

Men Thea er rastløst. Hun har i mange år arbejdet for Læger uden Grænser og er kommet hjem til Sverige efter en forfærdelig hændelse, hun helst ikke vil tænke på. Hun falder over et billede af Elita Svart og kan ikke lade være med at grave i sagen. Hvordan kan historien om, at Elita skulle have overtalt sin halvbror Leo til at ofre sig til Bladmanden, være sand? Pigens opvækst ligner meget Theas egen, og Thea kan ikke forstå, hvorfor Elita skulle ønske sig at dø. Alt imens Thea graver dybere i sagen, finder hun ud af, at der er noget, som folk i Torneby ikke vil have skal se dagens lys. Noget der har rødder 30 år tilbage og måske har krævet mere end dette ene offer.

Jeg er næsten helt trist over at have læst denne sidste bog i kvartetten. Anders de la Motte kan ikke kun skrive historier, der er fængende og interessante, han kan også skrive om steder og natur på en måde, der gør, at man som læser går ned ad de samme mørke stier i skoven og kan dufte og se det samme som de personer, vi følger. Det er smukt, det er allerhulens skræmmende, og det er simpelthen så godt gået.

Læs anmeldelserne af de andre bøger i Skånekvartetten her

Anders de la Motte: Forårsoffer, Modtryk, oversat af Louise Urth Olsen, 485 sider, udkom 5. januar 2020

Der er lukket for kommentarer.