// // // Bogblogger.dk – Boganmeldelser p√• nettet » Lone Theils: De usynlige
Digte

Spænding

Noveller

Roman

Krimi

Forside » Krimi

Lone Theils: De usynlige

Skrevet af den 6. februar 2021 – 07:15Ingen kommentarer

Åh, hvor har jeg ventet længe på fortsættelsen af Nora Sand-serien, efter at sidste bog sluttede med noget af en cliffhanger. Når man slutter en bog på den måde, er der naturligvis store forventninger til den næste, og dem indfrier Lone Theils til fulde. Nora Sand er tilbage stærkere end nogensinde.

Nora Sand er hjemme p√• ferie i Danmark, men feriehyggen spoleres, da Nora bliver vidne til drabet p√• sommerhusnaboen, den stenrige advokat Victoria Melville-Henley. Victoria var leder for en unders√łgelseskommission, som er i gang med efterforskningen af anklager om omfattende og systematisk misbrug af b√łrn beg√•et af m√¶nd i den absolutte top af det britiske samfund. Hun havde tilsyneladende lige f√łr sin d√łd fundet afg√łrende nye beviser. Desv√¶rre er Victorias computer og beviserne forsvundet.

Nora har som journalist næse for en god historie, så hun begynder at grave i sagen, der trækker tråde til ekstremt magtfulde mænd, som ikke skyr nogen midler for at holde sandheden skjult. Disse mennesker har penge og magt nok til at få både beviser og mennesker til at forsvinde, så måske er det ikke verdens bedste idé at komme på deres radar.
Nora f√•r dog kontakt til en mand, som har materiale, der vil sende chokb√łlger gennem hele Storbritannien, hvis det bliver offentliggjort, men for at f√• fat i de beviser er Nora n√łdt til at se sit allerv√¶rste mareridt i √łjnene.

Mens Nora fors√łger at samle tr√•dene til √•rtiers st√łrste afsl√łring, sp√łger Andreas i kulissen. T√łr hun satse p√• k√¶rligheden, eller er Andreas’ familieforhold med den mildest talt mentalt ustabile eksk√¶reste Birgitte og den lille datter Viola for stor en mundfuld?

Det var herligt at v√¶re i selskab med Nora Sand igen. Hun er en fighter og en snu r√¶v, og hendes optr√¶vling af sagen og beskrivelsen af en journalists arbejdsmetoder blandet med den sidel√łbende historie om hendes forhold til Andreas gjorde l√¶sningen interessant og holdt handlingen i gang i h√łjt tempo.

Plottet var som altid lige i skabet, selvom det var hjertesk√¶rende at l√¶se om misbrug af b√łrn. Heldigvis har Theils ikke udpenslet b√łrnenes pinsler, men det var stadig dybt ubehagelig l√¶sning ‚Äď is√¶r i lyset af de sager, der er kommet frem i Storbritannien i de senere √•r. Jeg sad hele tiden med en fornemmelse af, at det godt kunne v√¶re en sand historie, og det er m√•ske heller ikke s√• langt fra sandheden, da Theils’ krimier altid tager afs√¶t i virkelige begivenheder. Den eneste anke, jeg havde med bogen, var, at den var alt for hurtigt l√¶st. Jeg kunne simpelthen ikke l√¶gge den fra mig, da f√łrst jeg gik i gang, og jeg h√•ber virkelig, at vi ikke har h√łrt det sidste til Nora Sand!

Du kan l√¶se vores anmeldelser af tidligere b√łger i serien her.

Lone Theils, De usynlige, Lindhardt & Ringhof, 304 sider, udkommer 5. februar 2021

Der er lukket for kommentarer.