// // // Bogblogger.dk – Boganmeldelser på nettet » Lone Theils: De usynlige
Biografi

Roman

Krimi

Mad og drikke

Videnskab

Forside » Krimi

Lone Theils: De usynlige

Skrevet af den 6. februar 2021 – 07:15Ingen kommentarer

Åh, hvor har jeg ventet længe på fortsættelsen af Nora Sand-serien, efter at sidste bog sluttede med noget af en cliffhanger. Når man slutter en bog på den måde, er der naturligvis store forventninger til den næste, og dem indfrier Lone Theils til fulde. Nora Sand er tilbage stærkere end nogensinde.

Nora Sand er hjemme på ferie i Danmark, men feriehyggen spoleres, da Nora bliver vidne til drabet på sommerhusnaboen, den stenrige advokat Victoria Melville-Henley. Victoria var leder for en undersøgelseskommission, som er i gang med efterforskningen af anklager om omfattende og systematisk misbrug af børn begået af mænd i den absolutte top af det britiske samfund. Hun havde tilsyneladende lige før sin død fundet afgørende nye beviser. Desværre er Victorias computer og beviserne forsvundet.

Nora har som journalist næse for en god historie, så hun begynder at grave i sagen, der trækker tråde til ekstremt magtfulde mænd, som ikke skyr nogen midler for at holde sandheden skjult. Disse mennesker har penge og magt nok til at få både beviser og mennesker til at forsvinde, så måske er det ikke verdens bedste idé at komme på deres radar.
Nora får dog kontakt til en mand, som har materiale, der vil sende chokbølger gennem hele Storbritannien, hvis det bliver offentliggjort, men for at få fat i de beviser er Nora nødt til at se sit allerværste mareridt i øjnene.

Mens Nora forsøger at samle trådene til årtiers største afsløring, spøger Andreas i kulissen. Tør hun satse på kærligheden, eller er Andreas’ familieforhold med den mildest talt mentalt ustabile ekskæreste Birgitte og den lille datter Viola for stor en mundfuld?

Det var herligt at være i selskab med Nora Sand igen. Hun er en fighter og en snu ræv, og hendes optrævling af sagen og beskrivelsen af en journalists arbejdsmetoder blandet med den sideløbende historie om hendes forhold til Andreas gjorde læsningen interessant og holdt handlingen i gang i højt tempo.

Plottet var som altid lige i skabet, selvom det var hjerteskærende at læse om misbrug af børn. Heldigvis har Theils ikke udpenslet børnenes pinsler, men det var stadig dybt ubehagelig læsning – især i lyset af de sager, der er kommet frem i Storbritannien i de senere år. Jeg sad hele tiden med en fornemmelse af, at det godt kunne være en sand historie, og det er måske heller ikke så langt fra sandheden, da Theils’ krimier altid tager afsæt i virkelige begivenheder. Den eneste anke, jeg havde med bogen, var, at den var alt for hurtigt læst. Jeg kunne simpelthen ikke lægge den fra mig, da først jeg gik i gang, og jeg håber virkelig, at vi ikke har hørt det sidste til Nora Sand!

Du kan læse vores anmeldelser af tidligere bøger i serien her.

Lone Theils, De usynlige, Lindhardt & Ringhof, 304 sider, udkommer 5. februar 2021

Der er lukket for kommentarer.