// // // Bogblogger.dk – Boganmeldelser på nettet » Karin Smirnoff: Vi tog op med mor
Digte

Spænding

Noveller

Roman

Krimi

Forside » Roman

Karin Smirnoff: Vi tog op med mor

Skrevet af den 9. april 2021 – 06:05Ingen kommentarer

Vi tog op med mor er andet bind i trilogien om Jana Kippo og Bror og deres frygtelige familiehistorie.

Jana og Brors mor er død, og de er taget til Nordsverige for at begrave hende i hendes barndomsby Kukkojärvi efter hendes ønske. Men i Nordsverige venter ikke kun moderens begravelse, men et møde med et stærk religiøst lokalsamfund, familie og fortid, som ryster dem begge.

Deres plan er begrave moderen, sælge det hus hun har efterladt dem og komme hurtigst muligt tilbage til Smålanger.

Men begge bliver de draget af hver sit i den Nordsvenske by. Bror bliver draget af det stærkt religiøse fællesskab, der er i byen og føler, at han endelig har fundet hjem, og Jana har behov for at gøre oprør mod den vold, undertrykkelse og dobbeltmoral, der hærger i fællesskabet blandt de mennesker, der mere eller mindre er familie alle sammen – hvad enten de er inde i fællesskaber, eller som hun uden for, som er et farligt sted at være.

Ud over et hus har moderen også efterladt et brev, som ikke hjælper Jana med at slippe fortiden. Overalt hvor de bevæger sig konfronteres de med fortidens rædsler og har dermed svært ved at slippe af fri af den historie, der lænker dem i troen på, at det er umuligt at slippe fri, at slippe ud og måske håbe på et bedre liv med kærlighed og omsorg.

Historien emmer at dobbelthed i alle karakterer og situationer, og forfatteren belyser så fint og nøgternt den kompleksitet som familie, kærlighed og tro indeholder.

Dette andet bind om Jana og Bror og deres familiehistorie er lige så rystende som første bind ”Jeg tog ned til bror” og den dramatiske slutning holder spændingen intakt ind til tredje bind udkommer.

Karin Smirnoff, Vi tog op med mor, C&K Forlag, oversat af Birgitte Steffen Nielsen, januar 2021, 374 sider.

Der er lukket for kommentarer.