// // // Bogblogger.dk – Boganmeldelser på nettet » Helen Hoang: Bryllupstesten
Biografi

Roman

Krimi

Mad og drikke

Videnskab

Forside » Chick lit, Roman

Helen Hoang: Bryllupstesten

Skrevet af den 8. februar 2021 – 05:59Ingen kommentarer

Kærlighed er svær at forstå, hvis man ikke ved hvordan den føles – eller tror man ikke ved, hvordan det føles at elske et andet menneske. Men måske skal der blot den rette person til, før det hele lysner.

Khai Diep har det svært med følelser. Faktisk er han overbevist om, at han overhovedet ikke har nogen, ud over en nagende irritation over andres indvirken på hans ellers så strukturerede liv. Han mærker hverken sorg eller kærlighed, i hvert fald ikke på den måde som han mener andre gør, og da hans mor bevidst forsøger at få ham gift, bliver han simpelthen så frustreret. Da hun så ovenikøbet gør det ved hente, hvad hun mener, er den perfekte brud hjem fra Vietnam til at bo i Khais ellers så perfekte hjem kun indrettet til ham, bliver han rasende. Han er bare ikke i stand til at sige sin mor imod – hun er nemlig den eneste, som han ved, elsker ham.

Trân Ngoc Mý knokler i sit rengøringsjob i Ho Chi Minh City uden nogen udsigt til et bedre liv for sig selv, sin datter Ngoc Anh eller sin mor og bedstemor, så da hun en dag bliver antastet af en fornemt udseende kvinde, der giver hende et tilbud om at komme til USA, kan hun umuligt afslå. Dette er hendes mulighed for at give sin datter den fremtid, hun fortjener, også selvom det bliver på bekostning af hendes egen idé om kærlighed. Med sit nye navn Esme Tran rejser hun kort tid efter 3 måneder til USA for at vinde en mands hjerte. Hvad hun dog ikke er klar over, er, at denne mand selv har konkluderet, at han aldrig nogensinde kan elske eller blive elsket af noget menneske, og at hun selv inden længe finder sig hovedkulds forelsket i ham.

Var du vild med Kærlighedskoden kan du glæde dig over, at Helen Hoang igen har skrevet en morsom, hjertevarm og ret sensuel kærlighedshistorie. Bryllupstesten har alt, hvad man kunne ønske sig af en chic lit. Noget, der gjorde stort indtryk på mig ved netop denne Helen Hoang bog, var, at hun har brugt noget af sin egen families historie i fortællingen. Det giver den det ekstra, der skal til for at hæve den over en almindelig feel good-kærlighedsroman.

Helen Hoang: Bryllupstesten, People’s Press, oversat af Anne Brinch, 348 sider, 14. januar 2021

Der er lukket for kommentarer.