// // // Bogblogger.dk – Boganmeldelser på nettet » Louise Penny: Begrav dine døde
Digte

Spænding

Noveller

Roman

Krimi

Forside » Krimi

Louise Penny: Begrav dine døde

Skrevet af den 5. marts 2021 – 06:14Ingen kommentarer

Nogle gange kan man komme ud for oplevelser, der er så voldsomme, at man må trække stikket og slikke sine sår, inden man kan komme videre i livet. Det er også tilfældet for Armand Gamache i Begrav dine døde, hvor han er taget til Quebec for at komme sig efter at være blevet hårdt såret under sin seneste sag – ikke blot fysisk, men også psykisk. Men hans nysgerrighed er stadig intakt, så da der sker et usædvanligt mord i Quebec, kan han ikke lade være med at stille sin ekspertise til rådighed og undersøge nogle af sporene nærmere.

Den excentriske Augustin Renaud, der har dedikeret hele sit liv til at finde ud af, hvor Quebecs grundlægger Samuel de Champlain ligger begravet, findes myrdet i kælderen på Literary and Historical Societys bibliotek. Et bibliotek hvor Armand Gamache har brugt meget tid under sin orlov. Da politiinspektør Langlois genkender Gamache, beder han ham om at træde til som konsulent på sagen, da den er noget speget grundet det anspændte forhold mellem de engelsktalende og fransktalende indbyggere i Quebec.

Gamache indvilliger modstræbende, men indser samtidig at dette måske kan være en unik mulighed for at løse gåden om Champlains sidste hvilested. Gamache er nemlig overbevist om, at nøglen til at finde morderen skal findes i Renauds søgen efter Champlain. Sammen med sin gamle mentor Émile Comeau begiver han sig på jagt efter glemte bøger og gamle antikviteter, som måske vil kunne afsløre, hvad Renaud var kommet på sporet af, siden nogen fandt det nødvendigt at myrde ham.

Samtidig tager Beauvoir på Gamaches opfordring tilbage til Three Pines for at gennemgå beviserne fra den seneste mordsag i den lille by – han er nervøs for, om de har overset vigtige spor og dermed været medvirkende til, at en uskyldig mand blev dømt i sagen. Beauvoir er som Gamache også på orlov efter den seneste sag, så han besøger Three Pines som privatperson, men uden det store tro på, at de virkelig har taget fejl. Måske er det blot ønsketænkning, fordi de var venner med den morddømte.

Begrav dine døde er et anderledes Three Pines-mysterium – især fordi handlingen denne gang primært foregår i Quebec i stedet for Three Pines. Måske derfor var jeg heller ikke helt så begejstret for denne bog som for de tidligere bøger i serien. Det er en god og spændende krimi, men jeg savnede i den grad indbyggerne i Three Pines, som kun sporadisk var med i fortællingen.

Bogen giver dog et rigtig interessant indblik i Quebecs historie og i forholdet mellem den fransktalende og engelsktalende befolkning, og Gamache er som altid humoristisk og hjertevarm. Hvor ville det være skønt, hvis man kunne møde ham i levende live.

Du kan læse vores anmeldelser af de tidligere bøger i serien her.

Louise Penny, Begrav dine døde, Hr. Ferdinand, 443 sider, oversat af Maria Marqvard Jensen, udkom 26. november 2020

Der er lukket for kommentarer.