// // // Bogblogger.dk – Boganmeldelser p√• nettet » Louise Penny: Den barske sandhed
Digte

Spænding

Noveller

Roman

Krimi

Forside » Krimi

Louise Penny: Den barske sandhed

Skrevet af den 4. februar 2021 – 05:32Ingen kommentarer

Alt √•nder som s√¶dvanlig fred og idyl i Labor Day-weekenden i Three Pines, men den gode stemning varer desv√¶rre ikke ved. En morgen finder Myrna en mand d√łd i Oliviers bistro midt i landsbyen. Ingen ved, hvem manden er, hvor han kom fra, eller hvordan han endte p√• gulvet i bistroen. Faktum er dog, at han blev sl√•et ihjel, og kriminalkommiss√¶r Gamache og hans hold bliver derfor endnu engang kaldt til Three Pines for at opklare mordet.

Olivier har gjort sig uvenner med familien Gilbert, som er flyttet ind i det gamle hjems√łgte Hadley-hus. De har renoveret huset fra k√¶lder til kvist og vil nu √•bne et luksus-spahotel, og Olivier er godt gal i skralden over, at de fors√łger at stj√¶le b√•de kunder og personale fra hans og Gabris bistro og bed & breakfast. Han mener derfor, at det m√• v√¶re Marc Gilbert, der har sl√•et den ukendte mand ihjel og placeret ham i bistroen for at rydde konkurrencen af vejen.

Gamache, Beauvoir og Lacoste kaster sig over efterforskningen, men uden at kende mandens identitet er det sv√¶rt at f√• sl√•et hul p√• sagen, for hvilken retning skal de lede i? Da de finder mandens hjem, der er fyldt til randen med uvurderlige skatte og antikviteter, m√• Gamache rejser til den anden ende af landet i jagten p√• sandheden om den g√•defulde mand. Samtidig peger flere og flere af sporene i retning af Olivier, for hvordan er han egentlig blevet s√• succesfuld, og hvor har han alle sine penge fra? Olivier gemmer helt sikker p√• nogle dybe hemmeligheder, som ikke engang Gabri og deres venner i Three Pines kender til, men kunne han virkelig have beg√•et mord? Eller har det gamle Hadley-hus endnu engang spillet en rolle i et mord i byen? Alle indbyggerne holder vejret, mens de venter p√•, at Gamache skal afsl√łre den barske sandhed.

Den barske sandhed er noget mere mystisk end de tidligere b√łger i serien, og jeg m√• indr√łmme, at slutningen virkelig overraskede mig. Hver eneste gang jeg l√¶ser om Three Pines, f√•r jeg lyst til at flytte dertil. De sk√¶ve, pudsige og excentriske personligheder i byen, den smukke, storsl√•ede natur og de ualmindeligt appetitfremkaldende beskrivelser af maden, der serveres, f√•r mig til at dr√łmme mig til Canada og en helt anden slags liv. Tempoet i historien er som altid roligt ‚Äď Louise Pennys serie om Armand Gamache er i sandhed hyggekrimier. Der er ingen bloddryppende detaljer eller udpenslede mord, blot fokus p√• opklaringsarbejdet, landsbyens s√¶rpr√¶gede indbyggere og deres indbyrdes forhold og s√• selvf√łlgelig alle deres hemmeligheder. Dialogen er lun og humoristisk, og plottet er altid velkomponeret. M√•ske kunne man faktisk betegne serien som feel good-krimi. Louise Penny og Armand Gamache skuffer i hvert fald aldrig.

L√¶s ogs√• vores anmeldelser af de tidligere b√łger i serien her.

Louise Penny, Den barske sandhed, Hr. Ferdinand, 489 sider, oversat af Helena Brennum, udkom 26. november 2020

Der er lukket for kommentarer.