// // // Bogblogger.dk – Boganmeldelser på nettet » Jakob Martin Strid: Da lille Madsens hus blæste væk
Digte

Spænding

Noveller

Roman

Krimi

Forside » Børnebog, Billedbog

Jakob Martin Strid: Da lille Madsens hus blæste væk

Skrevet af den 24. november 2008 – 18:41Én kommentar

Jakob Martin Strid har gjort det igen. Skrevet og illustreret en historie som voksne gerne læser højt og som børn i lige så høj grad nyder.

“Da lille Madsens hus blæste væk” handler om Lille Madsen, hvis hus – ja rigtigt gættet – blæser væk. Huset havner højt oppe på Benbrækkebjerget og alle folk i byen sender ham forsyninger via et hjemmelavet hejseværk. Lille Madsen får da også hejst både skinker, grydelapper, pølser, hestesko og andre livsvigtige ting op på bjerget.

Til sidst drager byens modige og stærke mænd af sted for at redde Lille Madsen, men inden det lykkes dem at redde ham styrter huset ned af bakken og tilbage på sin plads i byen.

”Måske var det fordi, Lille Madsens hus var blevet tungt af alle de ting, folk havde hejset op til ham..eller også var det fordi, sneen på Benbrækkerbjerget var begyndt at smelte lidt …eller også var det fordi, Lille Madsen kom til at nyse”.

Sproget er skønt, illustrationerne er flotte med masser af knald på farverne, og fortællingen er finurlig og underholdende. Mon ikke “Da Lille Madsens hus blæste væk” kommer til at lægge under en del juletræer?

Jakob Martin Strid har netop modtaget årets børnebogspris. Det er boghandlermedhjælpernes fagforening, HK HANDEL, der har koordineret afstemningen i forbindelse med børnebogsprisen.

Jakob Martin Strid, Da lille Madsens hus blæste væk, Gyldendal, August 2008, 44 sider

Én kommentar »

Skriv en kommentar!

Du skal være logget på for at skrive en kommentar.