// // // Bogblogger.dk – Boganmeldelser på nettet » Camilla Läckberg: Nådesløse kvinder
Digte

Spænding

Noveller

Roman

Krimi

Forside » Roman

Camilla Läckberg: Nådesløse kvinder

Skrevet af den 8. februar 2021 – 05:29Ingen kommentarer

Nogle gange får kvinder bare nok! Nok af utro ægtemand, nok af altid at skulle fremstå som den perfekte hustru, nok af at blive ignoreret eller nok af at skulle skjule de slag, der falder indenfor hjemmets fire vægge. De er i det hele taget nogle rigtig dumme svin – de der mænd i Camilla Läckbergs nyeste bog.

Nådesløse kvinder er en kort men heftig fortælling om tre kvinder, der lever et ulykkeligt liv med mænd, der ikke opfører sig ordentligt.

Vi møder den russiske kvinde Viktoria, der troede på at Malte var manden, der kunne redde hende fra et sølle og fattigt liv i Rusland. Og nu holdes hun fanget i et hus langt ude på landet, hvor hun må servicere ham dagen lang, på alle måder.

Her er også Ingrid, der lever livet som den perfekte hustru, der opgiver en lovende karriere for at manden kan have den pæne villa at vende hjem til efter en lang arbejdsdag.

Og så er der Birgitte, der er oppe i alderen og inden længe går på pension. Ingen har rigtig brug for hende mere, hun ignoreres af de voksne sønner og får tæv af manden. Hun visner og bliver mere og mere usynlig.

Men da muligheden viser sig, holder kvinderne sammen for at sige fra overfor deres mænd og en temmelig udspekuleret plan ruller sig ud. For denne her flok kvinder har fået nok!
Bogen Nådesløse kvinder er en lille hurtiglæst bog skrevet af Camilla Läckberg. Men at bogen er lille og hurtigt læst, gør ikke budskabet mindre vigtigt! For de findes de dårlige ægteskaber, og de findes de kvinder der udsættes for fysisk og psykisk vold og som ikke kan se en udvej.

Camilla Läckberg har altid skrevet om de seje kvinder og i de seneste år er hendes tone blevet noget mere markant, når hun taler kvindernes sag. Hendes seneste serie Faye er i høj grad også et indlæg i debatten om kvinders position og rettigheder. Läckberg er en af verdens bedst sælgende krimiforfattere. Hendes bøger har solgt i mere end 26 mio. eksemplarer, så man må sige at hun virkelig har en stemme. Hun arbejder i øjeblikket på en ny krimiserie, der ser dagens lys i efteråret 2021.

Camilla Läckberg, Nådesløse kvinder, på dansk ved Louise Ardenfelt Ravnild, forlaget Alpha, 190 sider, 2020

Der er lukket for kommentarer.