// // // Bogblogger.dk – Boganmeldelser p√• nettet » Emily Gunnis: Barnet der forsvandt
Biografi

Roman

Krimi

Mad og drikke

B√łrnebog

Forside » Sp√¶nding

Emily Gunnis: Barnet der forsvandt

Skrevet af den 11. december 2020 – 06:50Ingen kommentarer

En ny spændingsforfatter er blevet oversat til dansk, og det er heldigt for os, for hun lægger rigtig godt fra land med denne spændende og fængslende roman om, hvordan en familietragedie kan trække spor gennem flere generationer.

Rebecca Waterhouse er kun 13 √•r gammel, da hendes far i 1960 p√• brutal vis myrder hendes mor og efterf√łlgende beg√•r selvmord. Rebecca er hjemme, da mordet sker, og bliver efterf√łlgende afh√łrt af politiet, som fornemmer, at der er noget, hun ikke fort√¶ller. Og hvem var det, som Rebecca h√łrte banke p√• d√łren lige inden mordet?

Mere end 50 √•r senere er Rebecca stadig plaget af begivenhederne i sin barndom, og hendes d√łtre, Jessie og Iris, ved, at det er nyttel√łst at f√• hende til at fort√¶lle om den sk√¶bnesvangre nat. Men da Jessie forsvinder sporl√łst med sit nyf√łdte barn, som er alvorligt syg, er Iris og Rebecca n√łdt til at √•bne d√łren til fortiden for at finde ud af, hvad der er sket med Jessie.

Emily Gunnis har skrevet en medrivende, r√łrende og hjerteknusende roman om brudte familieb√•nd, svigt, psykisk sygdom, h√•b, k√¶rlighed og kvinders rettigheder (eller mangel p√• samme) i efterkrigstidens England. Fort√¶llingen veksler mellem nutiden set fra de forskellige familiemedlemmers synspunkt, begivenheder en uge tilbage i tid samt tilbageblik p√• Rebeccas mors liv efter krigen, og det fungerer vanvittig godt. Det holder tempoet oppe, mens flere og flere brikker falder p√• plads, n√•r flig efter flig af fortiden afsl√łres.

Samtidig var jeg ikke i tvivl om, at der ligger en masse grundig research til grund for de fire kvinders historier. Indblikket i fornedrelsen af kvinder midt i sidste √•rhundrede er hjertesk√¶rende, og min sindstilstand skiftede mellem vrede, frustration og medf√łlelse, efterh√•nden som kvindernes fort√¶lling √•benbaredes.

Jeg h√•ber, at vi snart h√łrer mere til Emily Gunnis, for hun er eminent til at skrue et godt plot sammen, hvor ti√łren ikke falder f√łr til allersidst i historien.

Emily Gunnis, Barnet, der forsvandt, Forlaget Jentas, 349 sider, oversat af Henriette Rostrup, udkom 15. november 2020

Der er lukket for kommentarer.