// // // Bogblogger.dk – Boganmeldelser på nettet » Emily Gunnis: Barnet der forsvandt
Digte

Spænding

Noveller

Roman

Krimi

Forside » Spænding

Emily Gunnis: Barnet der forsvandt

Skrevet af den 11. december 2020 – 06:50Ingen kommentarer

En ny spændingsforfatter er blevet oversat til dansk, og det er heldigt for os, for hun lægger rigtig godt fra land med denne spændende og fængslende roman om, hvordan en familietragedie kan trække spor gennem flere generationer.

Rebecca Waterhouse er kun 13 år gammel, da hendes far i 1960 på brutal vis myrder hendes mor og efterfølgende begår selvmord. Rebecca er hjemme, da mordet sker, og bliver efterfølgende afhørt af politiet, som fornemmer, at der er noget, hun ikke fortæller. Og hvem var det, som Rebecca hørte banke på døren lige inden mordet?

Mere end 50 år senere er Rebecca stadig plaget af begivenhederne i sin barndom, og hendes døtre, Jessie og Iris, ved, at det er nytteløst at få hende til at fortælle om den skæbnesvangre nat. Men da Jessie forsvinder sporløst med sit nyfødte barn, som er alvorligt syg, er Iris og Rebecca nødt til at åbne døren til fortiden for at finde ud af, hvad der er sket med Jessie.

Emily Gunnis har skrevet en medrivende, rørende og hjerteknusende roman om brudte familiebånd, svigt, psykisk sygdom, håb, kærlighed og kvinders rettigheder (eller mangel på samme) i efterkrigstidens England. Fortællingen veksler mellem nutiden set fra de forskellige familiemedlemmers synspunkt, begivenheder en uge tilbage i tid samt tilbageblik på Rebeccas mors liv efter krigen, og det fungerer vanvittig godt. Det holder tempoet oppe, mens flere og flere brikker falder på plads, når flig efter flig af fortiden afsløres.

Samtidig var jeg ikke i tvivl om, at der ligger en masse grundig research til grund for de fire kvinders historier. Indblikket i fornedrelsen af kvinder midt i sidste århundrede er hjerteskærende, og min sindstilstand skiftede mellem vrede, frustration og medfølelse, efterhånden som kvindernes fortælling åbenbaredes.

Jeg håber, at vi snart hører mere til Emily Gunnis, for hun er eminent til at skrue et godt plot sammen, hvor tiøren ikke falder før til allersidst i historien.

Emily Gunnis, Barnet, der forsvandt, Forlaget Jentas, 349 sider, oversat af Henriette Rostrup, udkom 15. november 2020

Der er lukket for kommentarer.