// // // Bogblogger.dk – Boganmeldelser p√• nettet » Simon Kernick: Forbryderfaget
Digte

Spænding

Noveller

Roman

Krimi

Forside » Krimi, Sp√¶nding

Simon Kernick: Forbryderfaget

Skrevet af den 12. januar 2021 – 05:16Ingen kommentarer

Danske l√¶sere af Simon Kernick kender hans serie om Ray Mason og derigennem Tina Boyd. Nu udgiver Jentas serien om Tina Boyd, som udkom p√• engelsk inden Mason-serien. Vi f√•r hermed historien om Tinas baggrund, selvom hun i denne f√łrste bog ikke spiller den helt centrale rolle i jagten p√• manden bag mordet p√• en gangster og politiinformant.

Politiet har planlagt en stor aktion med hjælp fra to undercover-betjente, hvor de skal tage colombianske narkohandlere i at sælge et stort parti narko på et hotel i Heathrow. Operationen går dog grusomt galt, og kort efter bliver den tidligere gangster Slanke Robbie slået ihjel. Han var politiets informant og formidlede kontakten til colombianerne.

Under efterforskningen af mordet fatter kriminalassistent John Gallan og is√¶r hans makker Tina Boyd mistanke til den ene af undercoverbetjentene: Stegs Jenner. Jenner har ry for at v√¶re en ensp√¶nder, som langt fra altid f√łlger reglerne, men er han g√•et skridtet for vidt denne gang? Det st√•r ret hurtigt klart, at han har sin helt egen dagsorden ‚Äď sp√łrgsm√•let er bare, om den overhovedet har noget at g√łre med den forfejlede aktion og mordet p√• Slanke Robbie.

Efter at have l√¶st Mason-serien, hvori Tina Boyd spiller en stor rolle, var det interessant at f√• et indblik i hendes tidligere karriere inden for politiet og f√• en ide om, hvad der har formet hende. Historien er skrevet i to spor: Vi f√łlger Stegs Jenner, og den del af historien er skrevet i datid og 3. person-fort√¶ller, og vi f√łlger John Gallan, hvis fort√¶lling er skrevet i jeg-form og nutid. Det gav en fin dynamik i historien, men jeg undrede mig lidt over, at Gallan og ikke Boyd var jeg-fort√¶lleren.

Tempoet var rimelig roligt, mens historien blev bygget op mod klimakset til sidst, som dog ikke var s√• sv√¶rt at gennemskue. Alligevel var der en del forviklinger, som stadig gjorde bogen sp√¶ndende at l√¶se. Det bliver interessant at se, om tempoet √łges i de kommende b√łger i serien. Det h√•ber jeg.

Du kan l√¶se vores anmeldelser af Simon Kernicks andre b√łger her.

Simon Kernick, Forbryderfaget, Forlaget Jentas, 361 sider, oversat af Per Vadmand, udkom i november 2020

Der er lukket for kommentarer.