// // // Bogblogger.dk – Boganmeldelser p√• nettet » Lee Child: Fjern torden
Biografi

Roman

Krimi

Mad og drikke

B√łrnebog

Forside » Sp√¶nding

Lee Child: Fjern torden

Skrevet af den 21. marts 2021 – 07:00Ingen kommentarer

Så er Jack Reacher endnu engang på vej ud i det blå på de amerikanske landeveje, og som altid ender han i problemer. Denne gang har han dog meget svært ved at gennemskue, hvem der taler sandt, og hvem der lyver, og hvem er det så, han skal hjælpe?

Reacher fors√łger at f√• et lift gennem den br√¶ndende varme √łrken i Texas, og ikke overraskende har ingen lyst til at stoppe og √•bne d√łren og lukke b√•de varmen og en stor, skummelt udseende mand ind i bilen. Men til Reachers store undren standser en ung kvinde, Carmen, og tilbyder ham et lift. Det viser sig dog hurtigt, at hun har en bagtanke med at tage Reacher med ‚Äď hun vil have ham til at sl√• hendes mand, Sloop, der snart kommer ud af f√¶ngslet, ihjel.

Reacher afviser med det samme kvinden, han er ikke lejemorder. Men Carmen får ham overtalt til at tage med hende hjem, så han kan hjælpe hende og hendes lille datter med at stikke af fra Sloop og hans grusomme familie, som behandler hende som skidt.

Da han m√łder familien, har de dog en helt anden historie at fort√¶lle om Carmen og hendes √¶gteskab. Carmen er tilsyneladende en notorisk l√łgner, som vil g√łre, hvad hun kan for at f√• fat i Sloops store formue.

Reacher er i syv sind om, hvem han skal tro p√•, og imens sker der lidt uden for byen et mord, som muligvis har forbindelse til Carmen og Sloop. Og da endnu et mord sker, og Carmen bliver f√¶ngslet, g√•r sandheden endelig op for Reacher. Sp√łrgsm√•let er bare, hvad han vil g√łre med den.

Fjern torden er ikke helt s√• h√•rdtsl√•ende som de fleste andre b√łger i serien, og tempoet er ogs√• noget langsommere, end det plejer at v√¶re. Det er ikke Reacher, n√•r det er bedst, men n√•r det s√• er sagt, er det stadig en god sp√¶ndingsroman, som vil holde dig fanget fra start til slut, mens du selv sidder og g√¶tter p√•, hvem der mon fort√¶ller sandheden.

Du kan l√¶se vores anmeldelser af de andre b√łger i serien her.

Lee Child, Fjern torden, Forlaget Jentas, 463 sider, oversat af Jakob Levinsen, udkom 15. november 2020

Der er lukket for kommentarer.