// // // Bogblogger.dk – Boganmeldelser på nettet » Lee Child: Fjern torden
Digte

Spænding

Noveller

Roman

Krimi

Forside » Spænding

Lee Child: Fjern torden

Skrevet af den 21. marts 2021 – 07:00Ingen kommentarer

Så er Jack Reacher endnu engang på vej ud i det blå på de amerikanske landeveje, og som altid ender han i problemer. Denne gang har han dog meget svært ved at gennemskue, hvem der taler sandt, og hvem der lyver, og hvem er det så, han skal hjælpe?

Reacher forsøger at få et lift gennem den brændende varme ørken i Texas, og ikke overraskende har ingen lyst til at stoppe og åbne døren og lukke både varmen og en stor, skummelt udseende mand ind i bilen. Men til Reachers store undren standser en ung kvinde, Carmen, og tilbyder ham et lift. Det viser sig dog hurtigt, at hun har en bagtanke med at tage Reacher med – hun vil have ham til at slå hendes mand, Sloop, der snart kommer ud af fængslet, ihjel.

Reacher afviser med det samme kvinden, han er ikke lejemorder. Men Carmen får ham overtalt til at tage med hende hjem, så han kan hjælpe hende og hendes lille datter med at stikke af fra Sloop og hans grusomme familie, som behandler hende som skidt.

Da han møder familien, har de dog en helt anden historie at fortælle om Carmen og hendes ægteskab. Carmen er tilsyneladende en notorisk løgner, som vil gøre, hvad hun kan for at få fat i Sloops store formue.

Reacher er i syv sind om, hvem han skal tro på, og imens sker der lidt uden for byen et mord, som muligvis har forbindelse til Carmen og Sloop. Og da endnu et mord sker, og Carmen bliver fængslet, går sandheden endelig op for Reacher. Spørgsmålet er bare, hvad han vil gøre med den.

Fjern torden er ikke helt så hårdtslående som de fleste andre bøger i serien, og tempoet er også noget langsommere, end det plejer at være. Det er ikke Reacher, når det er bedst, men når det så er sagt, er det stadig en god spændingsroman, som vil holde dig fanget fra start til slut, mens du selv sidder og gætter på, hvem der mon fortæller sandheden.

Du kan læse vores anmeldelser af de andre bøger i serien her.

Lee Child, Fjern torden, Forlaget Jentas, 463 sider, oversat af Jakob Levinsen, udkom 15. november 2020

Der er lukket for kommentarer.