// // // Bogblogger.dk – Boganmeldelser p√• nettet » Sarah Engell: Den kinesiske tvilling
Digte

Spænding

Noveller

Roman

Krimi

Forside » Roman, Sp√¶nding

Sarah Engell: Den kinesiske tvilling

Skrevet af den 10. januar 2021 – 07:03Ingen kommentarer

Det er som om, at alt hvad Sarah Engell r√łrer ved, bliver en succes. Det v√¶re sig YA-romaner eller som her en sp√¶ndingsroman. For hold op hvor kan hun skrive, og med Den kinesiske tvilling viser hun i den grad ogs√•, at hun er eminent til at skrue et plot sammen, med alt hvad der h√łrer sig til af hemmeligheder, bedrag og l√łgne.

Eva og Steen befinder sig midt i en personlig tragedie og har lukket sig inde i deres hjem, kun med bes√łg fra Evas s√łster, dyrl√¶gen Klara. De pr√łver desperat at f√• det til at fungere, selvom Steen af uforklarlige √•rsager pludselig er blevet lam fra halsen ned, og Eva n√¶gter at f√• ham indlagt. Hun kan ikke udholde tanken om skulle v√¶re alene i deres hjem omgivet af alle minderne.

En dag tropper politiet op for at informere parret om, at Steens fars lig er blevet gravet op og forsvundet. De eneste spor, der er efterladt, er kinesiske tegn malet med r√łdt p√• gravstenen. Eva ved ikke, hvad hun skal t√¶nke. Hun har aldrig m√łdt Steens adoptivfor√¶ldre, men da hun finder ud af, at Steens mor bor p√• plejehjem t√¶t p√• deres hjem, beslutter hun sig for at bes√łge hende. Vel at m√¶rke uden at fort√¶lle Steen det.

Der g√•r ikke l√¶nge, f√łr den lille jyske provinsby igen er udsat for en tragedie, da en lille pige bliver kidnappet fra den b√łrnehave, Eva arbejder i. Eva kan ikke lade v√¶re med at have en f√łlelse af, at det hele h√¶nger sammen. Hun ved, at hun bliver n√łdt til at tale med Steen om hans familie. Noget som han i de otte √•r, de har v√¶ret sammen, ikke har talt om. Hvorfor har han ingen kontakt til sin familie?

Hvis du g√•r og dr√łmmer om en bog, der varer i mange uger, kan du lige s√• godt glemme det. For Den kinesiske tvilling er ikke til at l√¶gge fra sig, og den var for mit vedkommende l√¶st, inden dagen var omme. Sarah Engell har form√•et at skrive en bog, som udover at f√łre sin l√¶ser med tilbage i tiden til gamle kinesiske traditioner og begravelsesritualer ogs√• giver os indblik i, hvor mange-facetteret den dybtf√łlte sorg ved at miste et barn kan v√¶re. Jeg har allerede lyst til at l√¶se den igen.

Sarah Engell: Den kinesiske tvilling, Lindhardt og Ringhof, 304 sider, januar 2021

Der er lukket for kommentarer.