// // // Bogblogger.dk – Boganmeldelser på nettet » Ghita Nørby og Ulla Terkelsen: Den eneste gyldige grund til ikke at møde op er, at du er død
Digte

Spænding

Noveller

Roman

Krimi

Forside » Roman, Samtalebog

Ghita Nørby og Ulla Terkelsen: Den eneste gyldige grund til ikke at møde op er, at du er død

Skrevet af den 11. februar 2021 – 05:50Ingen kommentarer

Når man ser på forsiden og læser titlen, får man automatisk lyst til at ranke ryggen lidt. For i denne bog er det to markante kvinder, der har ordet.

”Den eneste gyldige grund til ikke at møde op er, at du er død” er en samtalebog mellem Ghita Nørby og Ulla Terkelsen. To kvinder der på hver deres måde har brugt det meste af livet på at fortælle historier. Blandt min generation af kvinder betragtes de som levende legender, kvinder med stemmer, erfaringer og meninger de ikke holder tilbage.

I samtalebogen kommer de omkring stort og småt i tilværelsen De taler om da de selv var børn og det de er rundet af i forhold til opvækst og familie. De taler om kærligheden – til mændene, til børnene, til livet. Om det at blive ældre, at være nærmere døden og om at tjekke nye hotelværelser ud, man skal jo helst selv kunne hive sig op af badekarret.

Og med alle de store meninger, holdninger og følelser er der også ting, der kan blive for små, ting der ikke er værd at bruge tid på.

De er enige om den store kærlighed til ordene, sproget og kærligheden til det land, de er rundet af, selvom de begge har rejst meget. Og så har ingen af dem tænkt sig at gå i stå eller holde lav profil eller sjuske med udseendet. Håret skal sættes og tøjet skal vælges med omhu, det må ikke blive ligegyldigt.

Bogen fungerer rigtig godt som samtalebog – de to kvinder supplerer hinanden fremragende og kommer omkring mange spændende emner. Det er ikke en sentimental tilbageskuende bog, men handler mere om at opleve verden som en scene og om at deres roller i livet er præget af tilfældigheder, aktive valg der har ført dem langt omkring.

Ghita Nørby er født i 1935 og uddannet ved Det Kongelige Teaters elevskole. Hun har medvirket i et utal af spillefilm og tv-serier. Hun har været gift 4 gange og har en voksen søn.
Ulla Terkelsen er født i 1944, journalist og har arbejdet som reporter og chef på både DR og TV2. Hun har været gift 2 gange og har en voksen søn.

Bogen er blevet til ved samtaler, der er løbet over 4 dage, Anders Fugl Thøgersen har optaget dialogerne og renskrevet og redigeret, til sidst har de to hovedpersoner haft den samlede tekst til gennemlæsning og godkendelse.

Den eneste gyldige grund til ikke at møde op er, at du er død, Ghita Nørby og Ulla Terkelsen, Forlaget 28B, 184 sider, 2020

Skriv en kommentar!

Du skal være logget på for at skrive en kommentar.