// // // Bogblogger.dk – Boganmeldelser på nettet » Justin Cronin: Den første
Biografi

Roman

Krimi

Mad og drikke

Videnskab

Forside » Roman

Justin Cronin: Den første

Skrevet af den 1. oktober 2010 – 11:06Ingen kommentarer

De amerikanske myndigheder mener at være på sporet af en kur mod kræft. De indleder derfor en eksperimental medicinsk behandling på 12 dødsdømte fanger, for at finde ud af om det virus de har fundet kan kurere sygdommen. Eksperimentet går dog grueligt galt og alle frygter, at verdens ende er nær.

Vi følger verden efter katastrofen, hvor civilisationen er ved at gå i opløsning, og vi stifter bekendtskab med små grupper af mennesker, der har fundet midlertidige tilflugtssteder i bjergene. Omdrejningspunktet er disse menneskers kamp mod tiden i deres bestræbelse på at overleve. En FBI-agent tilknyttet eksperimentet tager den forældreløse pige Amy med sig i forsøget på at redde hendes liv, ganske uvidende om, at hun måske skal vise sig at være den, der har nøglen til deres overlevelse.

Det kan måske lyde som noget vi har hørt før. En moderne fortolkning af dommedag, hvor en helt i sidste ende formår at finde nøglen til menneskehedens overlevelse. Men hvis du nu sidder med associationer til halvdårlige, amerikanske dommedagsfilm, så tro om. For denne her historie er noget andet og meget bedre. Justin Cronin har formået at skabe et fantastisk univers, hvor der er tænkt over enhver detalje, hvilket gør, at man som læser er overbevist og fascineret. Han skriver indlevende og præcist og på intet tidspunkt mens du læser disse 1024 sider keder du dig. En stor bedrift i sig selv.

Så trænger du til at læse noget nyt og anderledes, noget med lidt kant, så er Den første et rigtig godt bud. Han har skabt et dragende, episk univers, hvor fantasi spiller en stor rolle, men det bliver aldrig plat. Romanen indeholder alt hvad man som læser kan tænke sig; en fantasifuld og spændende fortælling krydret med fangende stedsbeskrivelser og fascinerende personer. Det bliver ikke meget bedre.

Justin Cronin er forfatter og professor i engelsk ved Rice University i Houston og vandt i 2002 en pris for sin debutroman. Han er med denne roman godt på vej til at slå sit navn fast som international bestsellerforfatter og filmrettighederne til bogen er allerede købt. Gå ikke glip af det!

Justin Cronin, Den første, Lindhart & Ringhof, september 2010, 1024 sider, oversat til dansk af Jan Pock-Steen.

Skriv en kommentar!

Du skal være logget på for at skrive en kommentar.