// // // Bogblogger.dk – Boganmeldelser på nettet » Caroline Säfstrand: Villa Havbrise
Digte

Spænding

Noveller

Roman

Krimi

Forside » Roman

Caroline Säfstrand: Villa Havbrise

Skrevet af den 29. august 2020 – 06:29Ingen kommentarer

Selvom sommeren så småt går på hæld, kan man altid drømme sig tilbage til lunere dage. Et virkeligt godt bud på en bog, der får dig i sensommerstemning, er ”Villa Havbrise” skrevet af svenske Caroline Säfstrand.

Bogen handler om Sophie, der bor i Berlin. Hun kommer egentlig fra en lille by i Sverige, hvor hun er vokset op i sin oldemors hus; Villa Havbrise, der tidligere fungerede som badehotel. Så snart hun blev voksen nok til at flytte hjemmefra, flygtede hun fra familien og huset der ikke kun var fyldt med gode minder.

Nu er moderen død og Sophie er tilbage for en kort stund for at ordne begravelsen og sørge for, at huset bliver sat til salg. Familiens advokat overbeviser hende om, at hun får et meget bedre udbytte, hvis huset sættes lidt i stand. Sophie søger derfor tre håndværkere, der vil hjælpe med at sætte det gamle charmerende hus i stand, deres eneste løn er kost og logi. Hun udvælger tre, der alle gerne vil hjælpe og som måske har brug for at sætte deres eget liv lidt på stand by.

Huset undergår en flot forandring og det samme gør Sophie og de tre hjælpere hun har. Sophie ser sin opvækst og sin barndom i et andet lys ved hjælp af naboen Ella, der har kendt familien i mange år.

Bogen er virkelig rørende og velskrevet. Den har det rette drys af melankoli og romantik. Sophies udvikling følges på nær hold og man hepper på, at hun skal sænke paraderne lidt, og lade livet ske. For måske har hun slet ikke brug for al den kontrol, hun har forsøgt at opbygge.

Carolina Säfstrand, Villa Havbrise, Strawberry Forlag / Alpha Forlag, oversat af Marie Louise Valeur Jaques, 360 sider, 2020

Skriv en kommentar!

Du skal være logget på for at skrive en kommentar.