// // // Bogblogger.dk – Boganmeldelser på nettet » Helene Flood: Terapeuten
Biografi

Roman

Krimi

Mad og drikke

Videnskab

Forside » Roman

Helene Flood: Terapeuten

Skrevet af den 19. juni 2020 – 06:32Ingen kommentarer

Terapeuten er skrevet af norske Helene Flood, og den udkommer i Danmark og over 20 andre lande med flotte anmeldelser i bagagen. Bogen lægger ellers lidt kedeligt fra land med beskrivelserne af psykologen Sara og hendes mand Sigurd, der begge er sprunget ud som selvstændige og bor i et stort hus, de har arvet efter Sigurds bedsteforældre. Der er mange hverdagsagtige trivialiteter, og man fornemmer, at det hele knager lidt. Livet som selvstændig er sværere end parret lige havde forestillet sig, og når trætheden melder sig om aftenen, er det vanskeligt at kaste sig over istandsættelse af hus.

Da Sigurd skal med nogle af sine venner på en lille hyttetur, sker der dog noget. For ud på eftermiddagen ringer vennerne til Sara og spørger, hvor Sigurd bliver af? Men flere timer forinden har han lagt en besked på Saras telefonsvarer om, at han er kommet fint op til hytten, og at der er gang i hyggen. Han tager ikke sin telefon, da Sara kimer ham ned, og hun må gå til politiet og efterlyse ham.

Desværre er hun i frustration og en let beruselse kommet til at slette Sigurds besked, og i første omgang retter politiet søgelyset mod hende. For hvor lykkelige var de egentlig? Og huset er særdeles mange penge værd, som ved Sigurds eventuelle død vil tilfalde Sara. Men da det viser sig, at nogle roder rundt i hendes hus, også om natten, når hun er hjemme, går det op for alle involverede, at noget er helt galt.

Flood skildrer effektivt, hvordan Sara gradvist går op i limningen. Først er der chokket over, at hendes mand er væk. Derefter mister hun tiltroen til andre mennesker, ikke mindst til Sigurd, som har hemmeligheder ud over, hvad der måtte være normalt i et ægteskab. Og så er der fornemmelsen af at blive overvåget, og at nogle trænger helt ind på hendes enemærker. Hun lider kort sagt et voldsomt kontroltab. At hun er psykolog og lever af at tænke klart om relationer mellem mennesker, gør ikke udfordringerne mindre for hende.

Spændingsopbygningen sker sker stille og roligt med udførlige beskrivelser af mange af de personer, som Sara kender eller er i familie med. Det er på kanten til at blive lidt omstændeligt, men heldigvis er sproget levende, og man kommer godt ind under huden på hovedpersonen. Og så venter der en fin overraskelse ved bogens slutning.

Helene Flood: Terapeuten. Grønningen 1, 375 sider. Oversat af Agnete Friis. Maj 2020

Skriv en kommentar!

Du skal være logget på for at skrive en kommentar.