// // // Bogblogger.dk – Boganmeldelser på nettet » Joy H. Davidson & Nikki Slade Robinson: Heks søger kat
Digte

Spænding

Noveller

Roman

Krimi

Forside » Børnebog, Billedbog, Fantasy

Joy H. Davidson & Nikki Slade Robinson: Heks søger kat

Skrevet af den 24. maj 2020 – 04:44Ingen kommentarer

Heks søger kat er en sød, lille historie om en ung heks, der mangler én eneste ting for at kunne være en rigtig heks og for at kunne hekse rigtigt: En heksekat. For alle hekse har jo brug for en kat.

Heksen sætter en skilt op foran sit hus, og snart ankommer flere forskellige kattekandidater, men alle fejler. Ingen kan leve op til heksens krav, før heksen til sidst opsøger en dyrehandel eller et dyreinternat. Derinde i det mørkeste rum finder heksen en sort kat med forskellige fysiske uperfektheder, og de bliver hurtigt bedste venner.

Bogen er skrevet med en kombination af sjove, små hekseagtige rim og almindelige fortællende handling. Det gør læsningen levende og interessant. Sproget virker også børnevenligt og let forståeligt.

Illustrationerne er flotte og fulde af farve og liv. Der er flere sjove detaljer ved mange af billederne, som appellerer til de unge læsere. Illustrationer og tekst supplerer hinanden ganske flot med en indbydende stil.

Heks søger kat er en historie om at finde venskaber på underlige steder, og om at det ydre ikke er lige så vigtigt som det indre. Man kan stadig være en god ven – for det er nemlig et af heksens krav, at katten skal være heksens ven – selvom man ikke ser perfekt ud.

Jeg synes, det er en hyggelig og sød, lille bog om en heks på jagt efter en ny kat. Dog var mine piger på knap fem og syv år dog ikke helt enige. De syntes, den var lidt kedelig, da vi læste den inden sengetid, selvom de var tiltrukket til at starte med.

Joy H. Davidson & Nikki Slade Robinson: Heks søger kat. Oversat og på dansk ved Marianne Randel Søndergaard. Straarup & Co, maj 2020. 36 sider.

Skriv en kommentar!

Du skal være logget på for at skrive en kommentar.