// // // Bogblogger.dk – Boganmeldelser på nettet » Neil Gaiman: Odd & frostjætterne
Digte

Spænding

Noveller

Roman

Krimi

Forside » Børnebog

Neil Gaiman: Odd & frostjætterne

Skrevet af den 1. september 2010 – 08:00Ingen kommentarer

Odd er lidt ved siden af. Hans far er druknet under et plyndringstogt, hans mor er flyttet ind hos en ny mand og hans ene ben er ikke meget værd efter en ulykke. Og det hjælper slet ikke, at Odd ikke er særlig gammel og lever i vikingetiden i en lille landsby ved en norsk fjord.

Alt Odd har er derfor en nysgerrighed og et selvsikkert irriterende smil, som han kan holde gående længere end nogen anden.

Smilet hjælper dog ikke meget, da en tilsyneladende uendelig vinter sænker sig over Odds landsby. Så mens indbyggerne hygger sig indenfor med mjød, salt fisk og slagsmål, drager Odd ud i snelandskabet til sin fars ensomme brændehuggerhytte for at overveje sin temmelig håbløse tilværelse.

Ved hytten hjælper han tre dyr: En stærk men opfarende bjørn, en enøjet ørn og en listig ræv. Dyrene viser sig dog at være nordiske guder, som er blevet smidt ud fra Asgård af frostjætterne, som samtidig har gjort vinteren permanent. Men måske kan den smilende Odd hjælpe dem?

Det kan han heldigvis på de resterende sider og det gør Odd og frostjætterne til en sød lille bog. Den egner sig dog ikke særligt godt til højtlæsning, da de mange længere dialoger mellem Odd og de tre dyr/guder hurtigt får de mindre lyttere til at miste fokus.

Som selvlæsningsbog for lidt større børn er den derfor mere velegnet, men på trods af, at anvendelsen af de nordiske guder er vellykket, er det som om, at det nødvendige glimt i øjet er fraværende. Det er ellers normalt rigt til stede i Neil Gaimans fremragende (voksen)bog som American Gods og gode bøger som Anansi Boys eller Neverwhere.

Neil Gaiman, Odd & frostjætterne, Høst og Søn, Oversat af Camilla Christensen, 86 sider, September 2010.

Skriv en kommentar!

Du skal være logget på for at skrive en kommentar.