// // // Bogblogger.dk – Boganmeldelser på nettet » Elizabeth Berg: Miraklet i Mason
Digte

Spænding

Noveller

Roman

Krimi

Forside » Roman

Elizabeth Berg: Miraklet i Mason

Skrevet af den 10. juni 2020 – 06:34Ingen kommentarer

Umage par, nabohjælp og engle indrammer denne fortælling, og selvom “Miraklet i Mason” ikke er en stor roman, skuffer den ikke på underholdning. Den er rørende og sjov og en fin læseoplevelse.

Byen Mason lyder ikke som den store indholdsrige by, men menneskerne deri får livet til at folde sig ud og gør det lille samfund til et rart og trygt sted at bo og vokse op. Vi følger både børn, unge og ældre med afsæt i den 88-årige Lucille Howard, der er en legende i byen. Hun lærer byens børn og voksne at bage, og hendes ligefremhed og dybe rødder i Mason gør hende til omdrejningspunkt for historien. Dog er det ikke hendes fortælling, der gør bogen god, synes jeg – det er nærmere de tråde, der binder personerne sammen.

Vi møder drengen Lincoln, hvis mor er blevet alvorligt syg, og Lucille bliver en art reservebedste for ham. På byens café udvikler et kærligt spil sig mellem Monica og Tiny, og Tiny får samtidig en ven i den fornemme Iris, der flytter ind i hans opgang. Maddy blev gravid som ung med pigen Nola, og de to boede sammen med Lucille, så også her er Lucille reservebedste. Alle har de eller får relationer til hinanden i det lille samfund i Mason.

Håb og mirakler er ingredienser, der fylder meget i bogen. Det er derigennem, vi lærer de forskellige personer at kende. Forfatteren benytter sig af flere forskellige fortæller-stemmer, så vi følger flere spor i historien. Alle personerne savner noget eller har behov, der ikke er opfyldte, og deres historier understreger, at man ikke skal skue hunden med hårene. Der er mere at finde i hjerterne og sindene, end øjet kan se, og netop det er så fint ved bogen.

Egentlig er dette andet bind i en serie på indtil videre tre romaner om livet i Mason, begyndende med historien om Arthur Truluv – Lucilles gamle ven og Maddys redningsmand, som var en elsket mand i Mason. Hvis du har læst den bog, kan jeg berolige dig med, at Lucille er væsentlig mere omgængelig i “Miraklet i Mason”. Det er på ingen måde nødvendigt at læse “Historien om Arthur Truluv” for forståelse af denne bog – den kan sagtens stå alene.

Miraklet i Mason, Elizabeth Berg, Forlaget Cicero. Oversat af Marianne Linneberg Rasmussen. 320 sider. Udgivet april 2020

Skriv en kommentar!

Du skal være logget på for at skrive en kommentar.