// // // Bogblogger.dk – Boganmeldelser på nettet » Michael Connelly: Brande i natten
Digte

Spænding

Noveller

Roman

Krimi

Forside » Roman

Michael Connelly: Brande i natten

Skrevet af den 3. maj 2020 – 06:33Ingen kommentarer

Michael Connellys fortællinger om Harry Bosch har begejstret krimiforfattere verden over gennem en årrække, og hans seneste værk bør ikke skuffe. Heller ikke selv om det er en lidt mindre slagkraftig og fanden-i-voldsk Bosch, som optræder på siderne. Han nærmer sig de 70 år og bruger stok efter en knæoperation. Men de fysiske skavanker har ikke svækket hans analytiske sans og vilje til at opklare morderiske forbrydelser, uanset hvor lavt eller højt i samfundet, offeret befinder sig – for alle tæller. Alle har fortjent retfærdighed.

I Brande i natten er der hele tre forbrydelser at tage fat på. En hjemløs brænder ihjel i sit telt. En dommer er blevet stukket ned og en psykisk syg mand står anklaget for drabet. Og så er der den gamle forbrydelse, som dukker op efter, at Boschs mentor og ven er blevet begravet. Han har efterladt en mordbog med et uopklaret drab på en ung mand i en gyde i et af Los Angeles’ slemme kvarterer.

Vores hovedperson får som i de seneste romaner hjælp af Renée Ballard, den unge kvindelige opdager, der konstant har lortetjansen på natholdet efter, at hun konfronterede en overordnet, som kastede sig liderligt over hende i en brandert. Det gør man ikke ustraffet som kvinde i Los Angeles’ politiske. Men Ballard er jernhård og er kommet til at foretrække nattevagterne. For det er her ulvene jager i den californiske nat.

Vi følger detaljeret, hvordan de små spor, som forbryderne efterlader, kommer under forstørrelsesglas. Logisk og med hårdt arbejde graves detaljerne frem, der knyttes forbindelser og erkendelser dukker op. En af Connellys store styrker er hans måde at gengive efterforskernes arbejde minutiøst. Der er ikke lette hovsaløsninger, kun hårdt metodisk arbejde, stædighed og indlevelsesevne i hvordan forbrydere tænker og handler.

Der er blevet mindre jazzmusik, melankoli og selvrefleksion i forfatterskabet. Det kan man godt savne lidt, her hvor serien ud over Bosch og Ballard også rummer halvbroderen og forsvarsadvokaten Mickey Haller. Sagerne og deres opklaring fylder mere, men så længe det er gjort så spændende, som Connelly kan, er det bestemt ikke så tosset.

Michael Connelly: Brande i natten, KLIM. 391 sider. Oversat af Inger Kristensen. Marts 2020

Skriv en kommentar!

Du skal være logget på for at skrive en kommentar.