// // // Bogblogger.dk – Boganmeldelser på nettet » Kazu Kibuishi: Amulet-serien
Digte

Spænding

Noveller

Roman

Krimi

Forside » Børnebog, Tegneserie

Kazu Kibuishi: Amulet-serien

Skrevet af den 11. februar 2020 – 05:02Ingen kommentarer

Så er der eventyr på den rigtig fede måde. En ny serie: ”Amulet” er tegneserier til børn, der elsker eventyr, drama og magi.

Den første bog i serien hedder: ”Stenens vogter” og starter ret barsk med at Emily og Navin mister deres far i en bilulykke. De forsøger at komme videre med deres tilværelse og flytter med deres mor langt ud på landet. De flytter ind i et stort gammelt hus, der har tilhørt morens bedstefar, der forsvandt på mystisk vis.

I det gamle faldefærdige hus finder børnene bedstefarens arbejdsværelse, der er fyldt med mystiske ting og sager. Emily finder en amulet, som han tager på og som giver hende en advarsel om, at familien er i fare. Kort efter bortføres moren af et monster i kælderen og de finder vejen til en overnaturlig verden med skræmmende og fantastiske væsener.

I bog nr 2: ”Stenvogterens forbandelse” har Emily og Navin virkelig problemer. Der er udstedt en dødsdom over dem af Elverkongen og de må udforske, hvilke skjulte kræfter som amuletten gemmer på. Bogen er virkelig spændende og meget flot tegnet. Flere steder er det illustrationerne alene der fortæller historien. Bogen kan læses fra ca 8 år, men er også meget velegnet til større børn, også hvis man har svært ved at læse.

Her er drama, uhygge og eventyr og bøgerne er udkommet over hele verden. I serien er der i alt 9 bøger og indtil videre er de to første i serien udkommet på dansk. Planen er, at der udkommer 2-3 stykker om året i de næste par år.

Bogen er skrevet og tegnet af japansk-amerikanske Kazu Kibuishi. Han bor i USA med sin familie og har læst filmvidenskab på universitetet. Han har tegnet siden han var 5 år gammel og har lavet flere forskellige grafiske romaner og tegneserier.

Kazu Kibuishi, Amulet, Stenens vogter, Alvilda, 2019, 200 sider

Skriv en kommentar!

Du skal være logget på for at skrive en kommentar.