// // // Bogblogger.dk – Boganmeldelser på nettet » Raymond Khoury: Slangens Ring
Biografi

Roman

Krimi

Mad og drikke

Børnebog

Forside » Konspirationer, Spænding

Raymond Khoury: Slangens Ring

Skrevet af den 1. november 2008 – 23:46Ingen kommentarer

Hvis du har fået galloperende allergi over for bøger der indeholder Tempelriddere, ældgamle konspirationer og hemmelige broderskaber så læs ikke videre. Før pilen op i højre hjørne af din browser, luk siden og lev videre i lykkelig uvidenhed om ”Slangens ring”.

Slugte du derimod DaVinci mysteriet og hele den efterfølgende syndflod af konspirationslitteratur så vil du også finde Slangens Ring underholdende.

Ikke fordi bogen bidrager med nyt til genren. Tværtimod så er der en del genbrug med både tempelriddere og den savnomspundne (og måske udødelige) greve af Saint-Germain.

Der er dog ikke helt tale om rutine fra Khoury. For mens tråde tilbage til fortiden aldrig rigtigt foldes ud, så foregår meget af handlingen i Beirut, Irak og Tyrkiet. Og med et kaotisk mellemøsten som baggrund skabes der lidt varians i forhold til så mange andre lignende bøger.

Så kan du lide ideen om skjulte historiske skatte, momentvis action og et plot der ikke nødvendigvis behøver at være belastet af for meget realisme så er Slangens Ring fin underholdning til en aften eller to. Khourys forudgående bog “Den sidste tempelridder” er dog et bedre sted at starte.

Slangens Ring, Raymond Khoury. Cicero 2008. 352 sider.