// // // Bogblogger.dk – Boganmeldelser på nettet » Peter Madsen: Valhalla – Den samlede saga 1
Digte

Spænding

Noveller

Roman

Krimi

Forside » Tegneserie

Peter Madsen: Valhalla – Den samlede saga 1

Skrevet af den 26. juli 2010 – 17:41Ingen kommentarer

Der er klassikere på flere tusinde sider, klassikere med et par tusinde år på bagen og så er der nyklassikere. Og på dansk er Valhalla-tegneseriens i alt 15 bind udgivet fra 1979 og frem intet mindre end nyklassikere.

Det er her, at de gamle heltekvad og fortællinger om de ikke altid lige heldige guder bliver gendigtet og tilsat lidt moderne humor – og det er her vi lærer luskede Loke, stærke Thor og alle de andre nordiske guder at kende. Alt sammen illustreret i Peter Madsens flotte streg.

I 2009 rundede Valhalla-serien sit 30. år og fik sit 15. og sidste bind (se anmeldelsen her). Det har fået forlaget Carlsen til at udgive samtlige 15. bind i 5 lækre hardcover-bind med 3 historier i hver.

De første tre bind er allerede udkommet i ”Den samlede saga 1”, som udover de originale fortællinger, også har et grundigt ekstramateriale om hvordan Valhalla-historien startede og hvordan karaktererne blev skabt. Det alene er obligatorisk læsning for Valhalla-fans. Samtidig er det en kærkommen lejlighed til at vise nye små læsere de flotte historier, som mange inklusiv undertegnede, er vokset op med.

Bind 2 med de næste 3 historier udkommer i august 2010, bind 3 i november 2010, bind 4 i februar 2011 og bind 5 i august 2011. Dermed er der få undskyldninger for ikke at skabe en komplet samling.

Peter Madsen mf., Valhalla – Den samlede saga 1, 2010, Carlsen / Lindhardt & Ringhof, 220 sider.

Skriv en kommentar!

Du skal være logget på for at skrive en kommentar.