// // // Bogblogger.dk – Boganmeldelser på nettet » Lotte og Søren Hammer: Soldier Blue
Biografi

Roman

Krimi

Mad og drikke

Videnskab

Forside » Roman

Lotte og Søren Hammer: Soldier Blue

Skrevet af den 26. oktober 2019 – 06:40Ingen kommentarer

Dette 10. og sidste værk i søskendeparret Lotte og Søren Hammers serie om chefkriminalinspektør Konrad Simonsen og Drabsafdelingen i København deler navn med filmen ’Soldier Blue’ fra 1970. Her massakrerer indianere en gruppe hvide indbyggere, og derefter foranstalter den amerikanske hær en tilsvarende massakre på cirka 700 indianere, hvoraf halvdelen er kvinder og børn. Filmen er inspireret af virkelige hændelser i det 19. århundrede, men hvad har det så lige at gøre med denne roman? Ikke så meget må man konstatere, ud over at Soldier Blue er en slags kælenavn for en af hovedpersonerne i fortællingen. Og så bliver der godt nok også skudt og dræbt nogle mennesker her, inkl. en babydreng, som bliver ramt gennem et vindue, i overværelse af sin mor.

Bogens Soldier Blue hedder i virkeligheden Käte, og hun har en noget speciel skæbne. Lige fra barnsben har hun haft et gevær mellem hænderne, blandt andet fordi hendes far er bøssemager og finmekaniker. Og han er rigtig glad for at skyde. Det viser sig hurtigt, at han ikke nøjes med at skyde efter målskiver og papfigurer. Han er en ægte lejemorder, som hyres til at dræbe diktatorer og andre bad guys, som har forbrudt sig mod almindelig god moral. Käte skal tydeligvis gå i hans fodspor, og det gør hun med stor iver. Alt går dog ikke som planlagt, især ikke med drabet på den lille dreng.

Første tredjedel af bogen omhandler Kätes opdragelse og træning til at blive lejemorder, og her får vi også forklaringen på, hvad der skete med babydrengen. I den næste del af bogen følger vi Konrad Simonsens og kollegernes mislykkede forsøg på at opklare mordet. Dernæst springer vi cirka 10 år frem i tiden, hvor Simonsen egentlig skal til at på pension, men lige skal have klaret endnu en uopklaret forbrydelse, nemlig sagen om den myrdede babydreng. Nye oplysninger og ny teknologi sætter skred i opklaringen, og gradvist nærmer Konrad og Käte sig hinanden frem mod bogens nervepirrende afslutning, hvor nogle må lade livet, også for egen hånd.

Som mange af de foregående bind i serien er ’Soldier Blue’ en fængslende beretning om nogle helt usandsynlige hændelser og personer. Det hele er godt tænkt og smukt bundet sammen af de detaljerede beskrivelser af politiets arbejde med at komme ind på livet af forbryderne og finde ud af, hvorfor det uskyldige spædbarn samt flere andre, er blevet dræbt.

Læs også anmeldelserne af Mørkemanden, Elskede Heidi, Den sindssyge polak, Pigen i Satans mose, Ensomme hjerters klub, Alting har sin pris, Svinehunde, To små piger og Mirakelbarnet.

Lotte og Søren Hammer: Soldier Blue. Gyldendal, 438 sider

Skriv en kommentar!

Du skal være logget på for at skrive en kommentar.