// // // Bogblogger.dk – Boganmeldelser på nettet » Lotte og Søren Hammer: Elskede Heidi
Digte

Spænding

Noveller

Roman

Krimi

Forside » Krimi

Lotte og Søren Hammer: Elskede Heidi

Skrevet af den 23. marts 2015 – 07:43Ingen kommentarer

De to Hammer-søskende er klar med deres sjette krimi siden 2010. Handlingen bliver sat i gang, da en lille pige forsvinder fra sin skovbørnehave.

Et af de andre børn har set hende blive løftet væk af en voksen mand og ind i skoven, og derefter er hun pist forsvundet. Hun bliver senere fundet, bestialsk myrdet i en etageejendom. Pigens forældre og bedstefar er politifolk, og da en teenagepige, hvis forældre også er i etaten, forsvinder, så begynder der at tegne sig et mønster.

Små streamede videoklip til politiet viser hende i en boks af glas, der gradvist fyldes med vand. Men hun slipper, forbryderen lader hende gå. Det er der en grund til, viser det sig senere i handlingen, hvor politifolk også kommer direkte i skudlinjen. Gradvist sættes politiet under pres. Politibiler trækkes væk fra gaderne for at tækkes morderen. Betjente bliver hjemme for at beskytte familien, lovgivning og principper gradbøjes i takt med at presset øges.

Man gennemskuer hurtigt, at der er tale om en hævn. Den elskede Heidis død er politiets skyld, og det skal de nu bøde for. Men der er heldigvis flere lag i fortællingen og i plottet. Det er vist første gang, at der åbnes for brug af droner til mord i dansk krimilitteratur, men det er ikke et ukendt fænomen hos andre kriminalforfattere. Blandt andet har amerikanske Patricia Cornwall anvendt minidroner, der minder meget om Hammerparrets. Men dronerne er godt brugt her, og de giver handlingen et dramatisk ”twist”.

Alt i alt er Elskede Heidi en spændende og stilsikker nummer seks, så fortsættelse er velkommen.

Elskede Heidi, Lotte og Søren Hammer, Gyldendal, 429 sider, 2015.

Skriv en kommentar!

Du skal være logget på for at skrive en kommentar.