// // // Bogblogger.dk – Boganmeldelser på nettet » Lotte og Søren Hammer: Pigen i Satans Mose
Digte

Spænding

Noveller

Roman

Krimi

Forside » Krimi

Lotte og Søren Hammer: Pigen i Satans Mose

Skrevet af den 27. august 2012 – 08:03Ingen kommentarer

Det er kun godt og vel tre år siden, at Lotte og Søren Hammer debuterede med den barske Svinehunde, hvor en række ofre for incest slog sig sammen om at hævne de ugerninger, de blev udsat for som børn. Ugerninger handler ”Pigen i Satans Mose” også om, men her er det trafficking, prostitution og hvidvaskning af penge, der er omdrejningspunkt.

Man får den centrale forbrydelse præsenteret på de første sider, hvor en ung afrikansk kvinde skal opdrages. Hun formår ganske enkelt ikke at lade som om, at hun nyder at blive kopuleret af de mandlige kunder, og bagmændene tager affære. Desværre dør kvinden under den opdragende mishandling, og hun ender sine dage, uelsket, anonym og meget ensom på bunden af Satans Mose i Nordsjælland. Her ville hun været blevet liggende, hvis ikke en jagthund et halvt års tid efter tilfældigvis får fat i hendes afpillede kranie.

På Københavns Politigård overtager Konrad Simonsen sagen, der bliver voldsomt eksponeret i medierne, efter at det lokale politi har udtalt sig meget klodset. Simonsen og hans kolleger har næsten ingen spor at gå efter, men møjsommeligt lykkedes det dem at grave sig gennem lag efter lag af usandheder og manipulation. Den unge afrikanske kvinde er nøglen til et miljø med rødder i den nordsjællandske overklasse. Menneskehandel, skånselsløs vold og poker skaffer en lille kreds af mennesker formuer, som de for enhver pris vil holde fast i. I midten af dette spind sidder en fristende smuk edderkop, som i virkeligheden er langt farligere end hendes nærmeste tror. Undervejs i fortællingen dukker en række spændende sidehistorier op, og de giver romanen et ekstra dramatisk pust.

Med ”Pigen i Satans Mose” er søskendeparret Hammer i den grad tilbage på sporet efter den lidt vel forudsigelige forgænger ”Ensommer hjerters klub”. Helt elementært er bogen spændende og velskrevet, der er ingen lette spring i arbejdet med opklaringen, og så venter der mange gode overraskelser frem mod romanens klimaks. Stærkest står skildringen af den isnende kynisme og menneskeforagt, ikke kun blandt de onde, men også blandt dem, der betaler for adgangen til de mishandlede og fornedrede piger.

Lotte og Søren Hammer, Pigen i Satans Mose, Gyldendal, 438 sider

Skriv en kommentar!

Du skal være logget på for at skrive en kommentar.