// // // Bogblogger.dk – Boganmeldelser på nettet » Tina Frennstedt: Cold Case: Hovedvej 9
Digte

Spænding

Noveller

Roman

Krimi

Forside » Roman

Tina Frennstedt: Cold Case: Hovedvej 9

Skrevet af den 16. maj 2021 – 05:20Ingen kommentarer

Svenske Tina Frennstedt leverede en spændende debut med ’Cold Case: Forsvundet’, hvor efterforskeren Tess Hjalmarson forsøger at få greb om et 16 år gammelt mord på en ung kvinde. Jagten på morderen intensiveres, da der dukker et nyt mordoffer op – igen en ung kvinde.

I den nye Cold Case fortælling er den uopklarede sag mordet på en ung mand i 2004. Han blev fundet mishandlet og dræbt med mange knivstik i nærheden af Hovedvej 9. På hans lig er der fundet en hvid ler-type, som eksperter har ledt efter uden held. Nu begås der et mord på en kvindelig maler, hvor det hvide ler dukker op igen, og Tess er på sagen. Hendes Cold Case team er på hælene, idet det er på vej til at blive nedlagt. Men hun får en frist – bevis jeres værdi de næste døgn, så skal vi overveje sagen igen. Det giver fortællingen en god dynamik, at efterforskningen på den vis er sat under pres. En række hændelser viser, at flere mennesker er i fare, så der skal virkelig fart på opklaringen.

Akkurat som i debutværket står plot, personkarakteristikker og opklaring af forbrydelserne skarpt, og der fint tempo på. Frennstedt virker til at kende politiets arbejdsmetoder godt. Men igen fylder intimsfære, privatliv og individernes psykologiske tilstand meget. Og det gælder især Tess’ personlige liv som single lesbisk og hendes forsøg på at blive gravid via kunstig insemination.

I fortællestrukturen giver skift mellem personernes privatliv og krimiintrigen mulighed for spring mellem forskellige handlinger og niveauer. Det er en skabelon, der kendes fra mange nordiske krimier. Til tider tilsættes der så meget privatliv, at det bliver distraherende for krimiintrigen, og der er vi desværre i ’Cold Case, Hovedvej 9.’ Men som sagt – der er også flere kvaliteter og et godt plot, som er svært at gennemskue.

Tina Frennstedt: Cold Case: Hovedvej 9. Gyldendal, 398 sider. Oversættelse: Anders Juel Michelsen, februar 2021

Der er lukket for kommentarer.