// // // Bogblogger.dk – Boganmeldelser på nettet » Mikaela Bley: Louise
Digte

Spænding

Noveller

Roman

Krimi

Forside » Roman, Spænding

Mikaela Bley: Louise

Skrevet af den 9. december 2020 – 06:20Ingen kommentarer

Er du til svenske krimier – og det har jo i snart mange år været ’en ting’ – så er der store chancer for, at du også vil blive fanget af ”Louise”. Den har nemlig alt, hvad en god krimi skal have – og måske endda lidt til.

”Louise” er den tidligere journalists tredje bog. Hun debuterede i 2015 med ”Lykke” og fulgte op med ”Liv”. De to bøger er i dag oversat til 12 sprog og filmrettighederne er solgt til Hollywood. Og ligesom i ”Lykke” og ”Liv” har ”Louise” også krimijournalist på svensk TV4 Ellen Tamm som hovedperson.

I ”Louise” møder vi den kontroversielle svenske justitsminister Louise Bohman, der en morgen vågner op til nyheden om, at hendes pressesekretær, Anders Heed, er fundet død. Efter den indledende choktilstand og sorg begynder en usandsynlig historie snart at dukke op mod overfladen. For noget kunne tyde på, at justitsministeren selv er indblandet, og snart er hun i søgelyset hos stort set hele den svenske sladderpresse – også på TV4, hvor Ellen Tamm er kriminaljournalist.

Ellen har fået til opgave at lave en dokumentar om justitsministeren. Men det var før Anders Heed døde. Nu hænger dokumentaren i en tynd tråd, og Ellen må i stedet granske sit indre for at forsøge at acceptere, at Louise Bohman virkeligt skulle være indblandet i Heeds død. For kunne sandheden være en anden? Og er der en mulighed for, at pressen blot er gået i selvsving i deres hetz mod justitsministeren?

Bley skriver letlæseligt og i øjenhøjde. Når sproget er let og lækkert, betyder det, at vi helt og holdent kan kaste vores koncentration på historien. Og her finder vi bogens egentlige guf.

”Louise” er først delt op i dage og siden i tidspunkter for vores hovedpersoner, for eksempel ’Ellen 22.55’ eller ’Louise 07.30’. Det er en herlig måde at skabe spænding, og det kalder på en film. Nede i selve kapitlerne har vi simpel og meget troværdig dialog samt handling med sikker og velskrevet fremdrift.

Fortællingen er stærk, og der er nok overraskelser til, at den aldrig bliver kedelig. Mikaela Bley har virkelig fundet en god opskrift på sine romaner, og hun har lagt grundstenene til et langt og sikkert skrive-imperium. Jeg vil i hvert fald glæde mig både til den næste bog i serien og til de film, Hollywood vil lave på baggrund af bøgerne.

Mikaela Bley: ”Louise”, oversætter: Lilian Kingo, Forlaget People’s Press, 353 sider, udkom september 2020.

Læs også:
Ann Rosman: Fyrmesterens datter
Mariette Lindstein: Sekten der genopstod
Camilla Läckberg: Vinger af sølv
Eva Maria Fredensborg: Drengen der forsvandt

Skriv en kommentar!

Du skal være logget på for at skrive en kommentar.