// // // Bogblogger.dk – Boganmeldelser på nettet » Camilla Läckberg: Vinger af sølv
Digte

Spænding

Noveller

Roman

Krimi

Forside » Roman

Camilla Läckberg: Vinger af sølv

Skrevet af den 28. september 2020 – 06:14Ingen kommentarer

Camilla Läckberg er mest kendt for sin krimiserie om Fjällbacka, så det var en spændende drejning det tog da hun sidste år udgav romanen Det gyldne bur om den unge kvinde Faye, der bliver dårligt behandlet af sin mand og som bestemmer sig for, at det skal hævnes.

Faye danner et stærkt netværk af kvinder, får banket en virksomhed op og skaber sig et nyt liv i udlandet, langt væk fra Stockholm, hvor eksmanden Jack sidder i fængsel.

I efterfølgeren Vinger af sølv tvinges Faye til at rejse hjem til Stockholm. Der er noget galt i virksomheden og Faye må finde ud af hvad der sker, inden det er for sent. Hun er sikker på, at hun nok skal få styr på det, ikke mindst på grund af sit netværk af stærke kvinder, der ikke er bange for noget.

Hun finder dog efterhånden ud af, at hvad der truer virksomheden og hun møder en skøn mand som hun drages mod og modstræbende forelsker sig i. For det hele føles rigtigt. Men er det nu også det?

Hun modtager nyheden om, at Jack er stukket af fra fængslet og med sig i flugten har han en anden medfange, der er Fayes far og nu må hun være på vagt, hvis hendes hemmeligheder ikke skal afsløres.

Vi tages med tilbage til frygteligheder fra Fayes barndom og hendes fighterånd og handlekraft stammer fra den måde hun har håndteret problemerne på, siden hun var en ung pige.
Faye er på mange måder fantastisk og frygtelig. Hun er drevet af galskab og handler på baggrund af lyst og hævn og lader sig ikke true af nogen eller noget.

Det er hæsblæsende spænding, der af og til kammer lidt over. Men du bliver altid hevet tilbage i bogen, fordi du er nødt til at vide om alt det her mon overhovedet kan ende godt.

Det er drama, sex, løgn, svigt og søsterskab i et brag af en bog og hvis ens vej krydser en kvinde som Faye, må man håbe og bede til, at man lukkes ind i kredsen, ellers er man helt fortabt.

Camilla Läckberg, Vinger af sølv, People’s Press, september 2020, 320 sider, oversat fra svensk af Louise Ardenfelt Ravnild

Skriv en kommentar!

Du skal være logget på for at skrive en kommentar.