// // // Bogblogger.dk – Boganmeldelser på nettet » Lotte og Søren Hammer: Mirakelbarnet
Biografi

Roman

Krimi

Mad og drikke

Videnskab

Forside » Krimi

Lotte og Søren Hammer: Mirakelbarnet

Skrevet af den 21. november 2018 – 08:06Ingen kommentarer

Så er søskendeparret Lotte og Søren Hammer her igen med bind ni i deres serie om chefkriminalinspektør Konrad Simonsen og hans team. De har hænderne fulde i ”Mirakelbarnet”, der både byder på en dramatisk togafsporing på Sydsjælland, storpolitiske intriger om gasledninger og en hævngerrig, mystisk skikkelse, som blandt andet huserer i Vordingborg, hvor der både bliver skudt og anvendt håndgranater.

Persongalleriet er det velkendte med Konrad Simonsen, der på trods af sin pensionering fortsat arbejder med uopklarede gamle sager. Hans kone, der går under tilnavnet Komtessen, er også tilknyttet Drabsafdelingen, men hun er dog noget af enspænder, der helst vil agere uden så meget indblanding fra andre. Og så har vi Anica Buch som leder af afdelingen. Hun arbejder som død og djævel, og har det til tider lidt svært med de kolleger, som ikke kan følge hendes tempo. Endelig er Arne Pedersen den altid solide og detaljeorienterede efterforsker ude i marken.

De får alle travlt efter afsporinger af et tog, der fører til adskillige dødsfald, inklusiv to politifolk. Ud over afsporing og skyderier i Vordingborg efterforsker teamet også om politifolk har overtaget værdifulde bitcoins under en aktion, og så tyder meget på, at nogle af togpassagererne har tætte bånd til magtfulde russere. Det kommer til at udgøre en selvstændig handlingstråd, idet amatørarkæologer har medvirket til at fremme russernes interesser. Så der er mange forskellige historier i gang, men de flettes sammen på smukkeste vis i et særdeles gennemtænkt plot.

Romanens karakterer fremstår også i dette 9. bind skarpt og troværdigt, og man keder sig på intet tidspunkt. Der er også en dejlig lun undertone og underspillet humor romanen igennem. Endelige er der igen fokus på en aktuel problemstilling, som der har været tidligere i serien, med pædofili og indvandring. I ’Mirakelbarnet’ er naturligvis Ruslands ekspansive planer, der udgår bagtæppet. Alt i alt – det lover bestemt ikke godt, at Hammer-søskende har sagt, at der kun skal udkomme 10 bind i serien. Det ville da være en morderisk skam!

Lotte og Søren Hammer: Mirakelbarnet, Gyldendal, 431 sider, 2018.

Skriv en kommentar!

Du skal være logget på for at skrive en kommentar.