// // // Bogblogger.dk – Boganmeldelser på nettet » Lotte og Søren Hammer: Den sindssyge polak
Digte

Spænding

Noveller

Roman

Krimi

Forside » Krimi, Spænding

Lotte og Søren Hammer: Den sindssyge polak

Skrevet af den 28. maj 2014 – 07:50Ingen kommentarer

Søskendeparret Lotte og Søren Hammer er atter på banen med en handlingsmættet og effektiv thriller. På en københavnsk havnerundfart hopper en trænet dræber om bord og myrder fire passagerer, hvorefter han svømmer væk fra båden. Den driver for vejr og vind, indtil den kolliderer med Oslofærgen, og en ombordværende gruppe japanske skolebørn drukner – sammen med en velkendt kvindelig politibetjent, som har spillet en fremtrædende rolle i parrets tidligere romaner. Så er vi ligesom i gang!

Chefkriminalinspektør Konrad Simonsen og hans efterforskere skal opklare forbrydelsen, og de kommer vidt omkring i jagten på morderen. Der er en gammel sag om et mystisk dødsfald, der er magtmisbrug i politiske cirkler, veteraner fra Balkan, der lider under krigstraumer og samfundets svigt. Forsvarets Efterretningstjeneste lægger hindringer i vejen for opklaringen, og Simonsen må sammen med sine mest betroede medarbejdere til Balkan for at finde frem til edderkoppen, der spinder net og manipulerer.

Der bliver slået et stort brød op i ”Den sindssyge polak”, og forfatterne vil gerne have rigtig mange samfundspolitiske og psykologiske faktorer med. På trods af et par hovsa-løsninger for at få det hele til at gå op, er forløbet skruet godt sammen, og de onde får til sidst hvad de fortjener. Så søskendeparret lykkes igen med en fundamentalt spændende fortælling med afsæt i problemstillingen om, hvorvidt Danmark behandler sine krigsveteraner på en anstændig og værdig måde.

Lotte og Søren Hammer, Den sindssyge polak, Gyldendal, 407 sider, 2014.

Skriv en kommentar!

Du skal være logget på for at skrive en kommentar.