// // // Bogblogger.dk – Boganmeldelser på nettet » Mario Mendoza: Uskønhedens melankoli
Digte

Spænding

Noveller

Roman

Krimi

Forside » Roman

Mario Mendoza: Uskønhedens melankoli

Skrevet af den 28. oktober 2019 – 06:26Ingen kommentarer

León Soler er psykiater, barnløs og næsten 40 år gammel. Han knokler med sine patienter og rapporter og har ikke så meget i livet ud over sit arbejde. Han har været forelsket, men det blev ikke lykkeligt, da hans udkårne sank ned i voldsom depression, som flere af hendes forfædre. Og depression førte til hendes død.

På trods af, at León er så optaget af sit arbejde, har han tydeligvis nogle huller i sin tilværelse, som han gerne vil fylde ud med noget. En dag ankommer en kuvert til hans kontor. Der er ingen afsender ud over et billede af flagermus, der holder et skilt med påskriften Melankolia. Kuverten rummer et langt brev, og her oprulles første del af historien om flagermusmanden Alfonso Rivas. Han er Leóns barndomsven, en pukkelrygget krøbling, som levede isoleret og udskilt hos sin mor og bedsteforældre. De lejer værelser ud til unge studerende, men Alfonso skjuler sig for omverdenen, fuld af skam og lede ved sig selv. Det bliver León, der hiver ham ud af den fortvivlede situationer og blandt andet lærer ham at læse. For hvad Alfonso ikke har i førlighed og udseende, har han i hjernen. Han er intelligent som bare pokker og kompenserer ved hårde studier.

De to venners veje skilles, da León flytter, og de hverken hører eller ser noget til hinanden, før brevet ankommer. Det er det første af tre, og gradvist åbner det Leóns triste liv. Han får en mission. Find Alfonso og genoptag det berigende venskab. Det bliver ikke nemt, og tiden er knap, for det viser sig, at Alfonso også er på en mission. Han skal forløse sin skæbne ved en jordomsejling, og ser det som et kald, der kan få betydning for menneskeheden. Hvordan det går med sejlturen, skal vi ikke løfte sløret for her. Få svaret i denne fine bog om, hvordan venskaber og loyalitet giver nyt liv, ikke mindst når genvordigheder og mismod truer.

Mario Mendoza: Uskønhedens melankoli, Aurora Boreal. 232 sider. Oversat af Martin Windeløv.

Skriv en kommentar!

Du skal være logget på for at skrive en kommentar.