// // // Bogblogger.dk – Boganmeldelser på nettet » Emilie Schepps: Mester Jacob
Digte

Spænding

Noveller

Roman

Krimi

Forside » Krimi

Emilie Schepps: Mester Jacob

Skrevet af den 18. august 2019 – 07:27Ingen kommentarer

JA tak Emilie Schepp for endnu en gang at levere en afsindig spændende, gennemført kuldegysende og velkomponeret krimi! Hold nu op, hvor var jeg godt underholdt af Mester Jakob, som lige til det sidste holder spændingen. Det var ligeledes et kærkomment genmøde med den offentlige anklager Jana Berzelius, kriminalkommissær Henrik og Mia, kriminelle Danilo og alle de andre fra de første fire bøger.

Hendes bøger kan læses uafhængigt af hinanden, men nup dem i rækkefølge, så du ikke bliver snydt for specielt Janas historie, som også er meget spændende.

Jana får sin sag for, da to kvinder med to dages mellemrum findes myrdet i Strömmen, som er en flod der løber gennem Norrköping. Begge kvinder har fået syet deres ben sammen og spørgsmålet om, hvorfor bliver centralt i efterforskningen. Da der to dage efter findes endnu et lig med sammensyede ben, begynder tiden at tikke, for måske er der kun to dage til næste mord. Da en tredje kvinde meldes savnet, er politiet under ekstremt pres for at finde hende inden det er for sent. Det at kvinderne ikke umiddelbart har noget til fælles, gør politiets arbejde meget svært.

Henrik og Maja fra politiet arbejder sammen på at finde svarene. Henrik er under lidt pres på privatfronten, da hans kone skal på seminar, så han må ty til sin svigermor. Maja er på Tinder for at finde sig en date og det viser sig at få indflydelse på sagen, som de ellers har svært ved at få hul på.

Efterforskningen peger dog i retning af en ung mand, Simon, der sidder i psykiatrisk forvaring på en lukket afdeling. Han sidder der, fordi han har myrdet sin bror og begge forældre for et lille år siden. Forældrene var meget troende og brødrenes opvækst var meget barsk. Simon har kontakt med en person udenfor, som han siger er hans morfar. Politiet får dog ikke et ord mere ud af Simon, som nægter at tale om andet end almindeligheder.

Tilfældigvis sidder Danilo på samme afdeling, da han med sin kriminelle baggrund regnes for at være psykopat. Han har ingen udsigt til at komme ud, hvilket går Jana meget på, da hun har sit helt eget personlige opgør, som hun ønsker tage med ham. Det kan hun ikke så længe, at han sidder der. Så de er begge interesserede i, at han kommer ud, men bagvedliggende kræfter arbejder i den modsatte retning. Men måske kan Danilo få Simon til at tale?

Spændingerne på den lukkede afdeling mellem patienterne og mellem psykologen og den enkelte patient er meget velskrevet med sans for de psykologiske mekanismer.

Vi får løftet noget mere af sløret for Janas og Danilos baggrund og det er spændende. Janas meget specielle baggrund giver krimierne et ekstra twist. Slutningen på denne var overraskende, og samtidigt er der lagt op til næste i serien med en meget spændende clifhanger, som jeg allerede glæder mig til at se, hvordan Emilie Schepp vil folde ud. Jeg er i hvert fald fan og er du til spændende krimier, er hendes bøger et absolut must. Hun har i både 2016, 2017 og 2018 fået Crimetime Specsavers Awards læserpris som Årets svenske krimiforfatter. Vi har tidligere anmeldt Ondt blod i serien.

Emilie Schepp, Mester Jakob, Politikens Forlag, oversat af Poul Bratbjerg Hansen, 368 sider, august 2019.

Skriv en kommentar!

Du skal være logget på for at skrive en kommentar.