// // // Bogblogger.dk – Boganmeldelser på nettet » Karen Vad Bruun: Overkøje/underkøje
Digte

Spænding

Noveller

Roman

Krimi

Forside » Børnebog

Karen Vad Bruun: Overkøje/underkøje

Skrevet af den 2. april 2019 – 05:00Ingen kommentarer

Gæsteanmeldelse af Anna Hirsvang Tybring, 11 år

Overkøje/underkøje er en historie om en klasse, der er på lejrskole. Lejrskolen foregår i Klintebjerg i et gammelt, slidt hus.

Klassen ankommer til Klintebjerg. Man får ikke at vide, hvilket klassetrin det er, men jeg tror, at de går i 7. klasse. Det vigtigste for eleverne, da de ankommer, er at finde ud af, hvem der skal sove sammen med hvem. På værelserne er der køjesenge, hvor der er tegnet tissemænd og bryster, og der er skrevet på sengestolperne. De spiller stikbold og fodbold næsten hver dag. Nogen vasker op, mens andre laver mad.

Lærerne hygger hver aften med rødvin og cigaretter. Pigerne i klassen snakker og hygger. De snakker om drenge, hvem de godt kan lide og makeup. Drengene har mere travlt med at kravle på sten ved stranden. Den sidste dag skal de på natløb. På natløbet bliver grupperne tættere knyttet sammen. Efter natløbet er der fest, hvor de skal danse appelsindans. De har det rigtig sjovt, og der er ingen, der vil hjem dagen efter.

Solvej går altid lidt for sig selv og er ikke rigtig med i pigegruppen. Hun er vild med Tobias. Tobias er en spasmager. Hans bedste ven er fjollerikken Max, men på lejrskolen bliver han bedre og bedre venner med Axel, fordi Max ikke er den samme på lejrskolen. Både Tobias og Max er forelsket i Emma, så måske er det også det, der påvirker deres venskab.

Bogen er ret nem at læse. Både kapitlerne og sætningerne er meget korte. Den kan anbefales til børn, der snart skal på lejrskole. Men den minder slet ikke om, da jeg var på lejrskole, for vi var på tur hver dag og vi lavede ikke selv mad. Det er en hyggelig bog, man kan læse når som helst. Jeg kunne godt lide, at eleverne var gode til at holde sammen om alting. Jeg kunne ikke lide, at bogen gik så hurtigt. Der var alt for mange spring mellem de forskellige ting, så derfor vil nogen måske synes, at bogen er lidt forvirrende.

Karen Vad Bruun: Overkøje/underkøje, Jensen & Dalgaard, 118 sider, februar 2019

Skriv en kommentar!

Du skal være logget på for at skrive en kommentar.