// // // Bogblogger.dk – Boganmeldelser på nettet » Morten Leth Jacobsen: Mindset
Digte

Spænding

Noveller

Roman

Krimi

Forside » Krimi

Morten Leth Jacobsen: Mindset

Skrevet af den 13. juli 2010 – 22:55Én kommentar

Morten Leth Jacobsens nyeste Mindset er en overset perle af en krimiroman.

Ingeniøren Anders Egholt flytter fra hovedstaden til den lille by Nørup i Jylland for at arbejde på den internationale virksomhed Loeffler. Mest af alt har han søgt jobbet for at komme videre i sit liv efter bruddet med sin kæreste. Ikke overraskende viser det sig snart for Anders, at det i høj grad handler det om at have det rette “mindset” for at kunne arbejde i virksomheden. Anders er i øvrigt en sympatisk yngre mand, som løbetræner en hel del, hvilket viser sig i løbet af romanen at være noget af en fordel.

Ikke længe efter at Anders starter i det nye job, omkommer en af virksomhedens chefer under mystiske omstændigheder. Og da en anden chef en tidlig morgen findes myrdet på et hotelværelse i Århus, hvor Anders i løbet af natten netop har opholdt sig, tager han en hurtig beslutning og forlader hotellet løbende.

Han havner på det smukke Mols og slår sig i en periode tilfældigt ned hos en ældre mand. Her viser Anders sine praktiske evner som håndværker, og tager sig af en del af det manuelle arbejde på gården. Alt imens er både politiet, virksomheden Loeffler og hans gamle ven journalisten Per meget interesserede i at finde ham.

Forfatteren formår på fin vis at kombinere de spændings- og tempofyldte kapitler med de mere stilfærdige kapitler med respektfulde beskrivelser af den gamle mand Aage på Mols. Mindset er en velskrevet og spændende krimiroman med en uventet og overraskende afslutning og kan så absolut anbefales da selv den mere kræsne krimilæser vil være begejstret. Og så kan jeg ikke undlade at nævne, at bogen er fyldt med finurlige betragtninger og sproglige vendinger der bringer forfatteren ind på min liste over de dygtigste aktuelle danske forfattere.

Morten Leth Jacobsen er født i 1967, har tidligere skrevet noveller og faglitteratur, og har i mange år arbejdet med kommunikation og markedsføring. Udover Mindset har han skrevet bogen Tornmark.

Morten Leth Jacobsen, Mindset, Verve, 368 sider, 2010.

Én kommentar »

Skriv en kommentar!

Du skal være logget på for at skrive en kommentar.