// // // Bogblogger.dk – Boganmeldelser på nettet » Björn Hellberg: Nattevandreren
Digte

Spænding

Noveller

Roman

Krimi

Forside » Krimi

Björn Hellberg: Nattevandreren

Skrevet af den 30. juli 2010 – 22:06Ingen kommentarer

Nattevandreren er en kriminalroman med den sympatiske kriminalinspektør Steen Wall i hovedrollen. Ingredienserne er desuden mord, overfald og utroskab.

I en mindre svensk by holder det pensionerede avisbud Nattevandreren – eller Mørkemanden som han også bliver kaldt – af at gå lange ture om natten. Han ser alt, husker alt, samler affald op og ser sig selv som en fredsommelig og ufarlig mand. Ikke alle byens beboere synes dog om, at han skal luske rundt om natten. Slet ikke når han ser alle folks små hemmeligheder i provinsbyen.

Personerne i den svenske provinsby er dog nærmest karrikeret og tenderer det overfladiske og motiverne til de forskellige mord i bogen virker noget usandsynlige, men trods det er bogen et fint bud på et par timers letlæst underholdning. For ulig de fleste krimier, er bogen fyldt med mange meget korte og overskuelige kapitler, som gav mig mulighed for naturlige læsepauser. Altså lige bortset fra at bogen samtidig var så spændende, at jeg alligevel havde svært ved at lægge de i alt 245 sider fra mig.

Björn Hellberg er født i 1944, og journalist. Han har skrevet adskillige fagbøger om tennis, en hel række romaner samt en god portion krimier. Nattevandreren er hans første bog på dansk, men på svensk er der udkommet yderligere 16 bøger med kriminalinspektør Steen Wall i hovedrollen.

Björn Hellberg, Nattevandreren, Mrs. Robinson, 2009, 245 sider, Oversat fra svensk af Inge-Lise Jespersgaard.

Skriv en kommentar!

Du skal være logget på for at skrive en kommentar.