// // // Bogblogger.dk – Boganmeldelser på nettet » Simon Kernick: Vidnet
Biografi

Roman

Krimi

Mad og drikke

Videnskab

Forside » Spænding

Simon Kernick: Vidnet

Skrevet af den 14. januar 2019 – 07:04Én kommentar

Hvis du er til en thriller med et tvistet uforudsigeligt og meget spændende plot, så skal du nuppe Vidnet ned fra hylden, for den har det hele. Jeg er vild med thrillere, hvor jeg ikke kan gætte slutningen – og det kunne jeg ikke her.

Jane Kinnear er hjemme hos sin kæreste Anil, som hun har haft i et stykke tid. Denne specielle aften bliver noget af en overraskelse, for det viser sig, at han er gift, og at konen kommer hjem før tid. Jane når at gemme sig under sengen, inden konen kommer op i soveværelset. Men det er ikke den eneste, hun får gemt sig for. For kort tid efter hører hun en mand komme ind, som skyder konen og torterer Anil til døde, for at få svar på et kommende terrorangreb. Jane er sikker på, at morderen vil finde hende under sengen, så da han går ud på det tilstødende toilet, skynder hun sig ud og det lykkes hende at komme i sikkerhed.

Hun når dog at se morderens ansigt, så politiet vælger at sætte hende i et sikret hus under politibevogtning, da hun er det eneste vidne. Der kommer en tegner ud til huset, for at lave en fantomtegning af morderen med Janes hjælp, og den ligner mystisk nok mistænkeligt meget en politimand.

Ray Mason fra antiterrorkorpset bliver sammen med sin gamle kollega Chris koblet på sagen om at finde ud af, hvad det var for et terrorangreb, som Anil skulle vide noget om. Ray får hurtigt en fornemmelse af, at der er noget som slet ikke stemmer, og vil meget gerne tale med Jane. Men da hun sidder et hemmeligt sted har det lange udsigter. Ray er kendt for at skyde først og spørge bagefter, og har flere lidt uheldige sager med i bagagen, som der er blevet lagt låg på. I en af disse gamle sager figurerer en mand ved navn Karim Khan, og han dukker op som mistænkt i denne terrorsag.

Ray og Chris får fat i ham, men han har tilsyneladende ikke nogen viden om noget – eller har han? Som dagene går bliver Ray mere og mere sikker på, at der er noget helt galt i denne sag, og han sætter alt ind på at finde ud af, hvad det er. Og det er spændende, for verden er ikke helt, som den giver sig ud for, og spørgsmålet er, om Ray når til de rette konklusioner i tide – eller om han selv er indblandet i noget, som ikke tåler dagens lys? Samtidigt med jagten på sandheden bliver vi som læsere introduceret til Rays barndom og Janes barndom og ungdom, som for begges vedkommende gemmer på grusomheder.

Simon Kernick forstår at skrue et meget spændende plot sammen. Det er hans første bog på dansk, og hans første bog med Ray Mason. Men han har tidligere udgivet 17 krimier i Storbritannien. Jeg skal helt sikkert læse mere af denne forfatter og glæder mig til, at der forhåbentligt kommer endnu en thriller.

Simon Kernick, Vidnet, forlaget Jentas, oversat af Per Vadmand, 331 sider, november 2018

Én kommentar »

Skriv en kommentar!

Du skal være logget på for at skrive en kommentar.