// // // Bogblogger.dk – Boganmeldelser på nettet » Heine Bakkeid: Jeg vil savne dig i morgen
Biografi

Roman

Krimi

Mad og drikke

Videnskab

Forside » Krimi

Heine Bakkeid: Jeg vil savne dig i morgen

Skrevet af den 8. januar 2019 – 08:00Ingen kommentarer

Thorkild Aske er tidligere politimand, ekspert i afhøringsteknik og netop løsladt fra fængslet. Efter et mislykket selvmordsforsøg i fængslet, en stærk afhængighed af angstdæmpende medicin og en i det hele taget miserabel situation, bliver han bedt om en tjeneste af en fra sin fortid.

Han bliver bedt om at finde ud af, hvad der er sket med den forsvundne unge mand Rasmus. Politiet mener, at han er druknet under en dykkertur ved det fyr i Nordnorge, hvor han opholdt sig, men hans mor nægter at acceptere, at det er tilfældet. Thorkild får nu til opgave at finde Rasmus – levende eller død. En håbløs opgave han har meget lidt lyst til at påtage sig, men han tager af sted til Nordnorge, til det fyr, hvor Rasmus befandt sig, da han forsvandt for at få det overstået og blive sin gæld kvit.

Politiet deroppe er modvillige og forstår ikke, hvorfor Thorkild kommer. Men der går ikke længe, før Thorkild oplever en række mærkelige ting. Men sker det virkelig, eller er det Thorkilds fantasi, der løber af sted med ham? En tragedie fra fortiden og det massive medicinforbrug bidrager ikke positivt til Thorkilds troværdighed, hverken hos ham selv eller omverdenen.  Men da to lokale politifolk også forsvinder, er det tydeligt, at nogen forsøger at dække over noget. Men hvad?

Sceneriet er autentisk og sansemættet. Nordnorge som setting kan noget, når det kommer til krimigenren. Dialogerne er dynamiske og hovedpersonen er skildret troværdigt. Men plottet er simpelthen så tyndt. Og jeg synes, at koblingen mellem Thorkilds personlige historie, og den aktuelle sag er lige så tynd. Der til kommer hele det overnaturlige element med spøgelser, clairvoyance og det at kunne se og tale med de døde, som ganske enkelt keder mig noget så eftertrykkeligt.

Jeg vil savne dig i morgen er første bind i en planlagt serie om Thorkild Aske og det er forfatterens første krimi. Jeg er desværre ikke helt overbevist.

Heine Bakkeid, Jeg vil savne dig i morgen, Lindhardt&Ringhof, januar 2019, 335 sider.

Skriv en kommentar!

Du skal være logget på for at skrive en kommentar.