// // // Bogblogger.dk – Boganmeldelser på nettet » Tommy Jaud: Millionær
Biografi

Roman

Krimi

Mad og drikke

Videnskab

Forside » Roman

Tommy Jaud: Millionær

Skrevet af den 17. marts 2010 – 14:56Ingen kommentarer

Simon Peter er ikke bare på kontanthjælp, han er også godt og grundigt på røven. Fra sin to-værelses i Københavns Nordvestkvarter kan han misundeligt betragte sin velbeslåede venners søde liv. Og mens vennerne bygger karrierer op, fordriver Simon Peter sine dage på en netcafé, hvor han skriver fantasifulde klagebreve til firmaer i håb om at platte sig til vareprøver.

I det hele taget er det svært at komme videre, når ens karrieremæssige højdepunkt har været som ekspedient i en TDC-butik – og når ens læge fortæller, at man både er arbejdsløs og stresset.

Heldigvis har Simon Peter både selvindsigt og humor nok til at gøre Tommy Jauds fortælling om hans kiksede liv underholdende. Så underholdende, at denne anmelder både grinede højt og kom til at tænke på Arthur Dent, den uheldige antihelt fra Håndbog for vakse galakseblaffere.

For Simon Peter er uheldig. Så uheldig at en jævnaldrende, men ubærligt succesfuld, karrierekvinde flytter ind i den nyindrettede lejlighed over hans mere ydmyge bolig. Hun skal ud, helt ud og det kan kun gå for langsomt. Og derefter tager bogen fart…

En finurlig detalje er, at ”Millionær” oprindeligt er udgivet på tysk, men er oversat til dansk og lokaliseret til København. Det betyder, at relevante barer, navne, kvarterer og busruter er skiftet til noget som en dansk læser kan genkende. Men før du tænker “åh nej” og tankerne vandrer til tysk eftersynkronsiering så skal det siges, at det virker overraskende godt.

Millionær er en slags chicklit for mænd. Her går shoppingturene bare ned til den lokale kiosk efter øl og den romantiske forbindelse er pigen, som bemander klagelinien hos Procter & Gamble. Det er kikset, det er sølle og det er sjov.

Tommy Jaud, Millionær, Forlag arlings.com, 300 sider, Januar 2010, Oversat fra tysk og tilpasset det danske marked.

Skriv en kommentar!

Du skal være logget på for at skrive en kommentar.