// // // Bogblogger.dk – Boganmeldelser på nettet » Karsten Lagermann: Den kloge ugle siger godnat
Digte

Spænding

Noveller

Roman

Krimi

Forside » Børnebog

Karsten Lagermann: Den kloge ugle siger godnat

Skrevet af den 12. november 2018 – 06:09Ingen kommentarer

Hvis man har børn, kender man måske de der aftener, hvor de bare ikke kan sove. Hovedet er fyldt med tanker og kroppen er urolig, der skal hentes vand, dynen skal rystes og der går længe før søvnen indfinder sig og giver den ro, der er brug for efter en lang dag.

Mange børn i dag, sover alt, alt for lidt og det kan gå ud over humøret og koncentrationen, så der er vigtigt at få skabt en aftenstund, der giver ro.

En af måderne til at skabe denne vigtige ro på, er at meditere. Der findes meditationer på YouTube, hvor en stemme guider dig til at falde i søvn. Én af disse meditationsteknikker er brugt i den fine højtlæsningsbog: Uglen siger godnat. Her er samlet et par skønne godnathistorier om den kloge ugle, det gyldne lys og den dalende fjer og ved at bruge en bestemt læseteknik, med mange pauser, så har det en gavnlig effekt på barnet.

En god idé er at få tømt hovedet først for alle dagens tanker og så skabe rum og ro, til at fortælle historien. Barnet guides til at slappe af i kroppen og med åndedrætsøvelser får signaleret til hjernen, at nu er der brug for søvn.

En fin lille bog, med fokus på noget af det allervigtigste; nærvær og ro.

Karsten Lagermann, Den kloge ugle siger godnat, Dreamlitt, 2018

Skriv en kommentar!

Du skal være logget på for at skrive en kommentar.