// // // Bogblogger.dk – Boganmeldelser på nettet » Emma Bitz, Laura Hardahl, Anna-Sophie Hartvigsen og Caroline Stasig: Klar, parat, invester
Digte

Spænding

Noveller

Roman

Krimi

Forside » Erhvervsliv, Samfund

Emma Bitz, Laura Hardahl, Anna-Sophie Hartvigsen og Caroline Stasig: Klar, parat, invester

Skrevet af den 24. december 2018 – 07:33Ingen kommentarer

Hvis jeg havde læst denne bog, før jeg begyndte at investere i aktier, så havde jeg klaret mig bedre som investor – ingen tvivl om det! Første gang jeg købte aktier, var da smykkefirmaet Pandoras kurs styrtdykkede. Aktien var børslanceret til en kurs på cirka 600, men faldt under stor opmærksomhed fra tinderne. Aktien blev reduceret til mindre end 10 % af den værdi, den var introduceret til. Fedt nok, tænkte jeg, der må være penge at tjene.

Det var der, for aktien begyndte at stige fra den kurs på knap 60, som jeg havde købt til. Den kom over kurs 100 og steg lidt mere. Så solgte jeg og var glad for min fortjeneste. Men ak, jeg skulle have holdt fast, for aktiekursen blev bare ved og ved med at stige. En klar begynderfejl, som jeg måske ville have undgået, hvis jeg havde brugt mere tid på at lære om kursudvikling, økonomi og investeringer. Det har man nu mulighed for, idet ‘Klar, parat, invester’ er en glimrende introduktion til aktiemarkedet.

Bogen er skrevet af fire unge, der alle har studeret International Business and Politics og har erfaringer fra den finansielle sektor. Den baggrund gør de flittigt brug af i bogen, hvor de på en pædagogisk og letforståelig måde tager læseren med på en rejse rundt i investeringsverdenen. Man kommer hele vejen rundt, lige fra forklaringen på, hvad en børs egentlig er, til mere komplekse forhold som eksempelvis obligationshandel, skatteregler og beregninger af nøgletal.

Undervejs i læsningen støder man på indsatte korte ’Forestil dig…’ afsnit, som belyser forskellige situationer, man kan stå i som investor. Her får man et kondensat af, hvad kapitlet handler om, samt eksempler på, hvilke resultater en given handling kan have. Det er en fin måde at bryde teksten op og giver stof til eftertanke. Det er også godt set at afrunde bogen med en liste over vigtige begreber samt en introduktion til lignende værker.

’Klar, parat, invester’ er en forbilledlig introduktion for alle, der gerne vil blive klogere på økonomi, investeringer og regnskaber. Læs den før du kaster dig ud på markedet.

Emma Bitz, Laura Hardahl, Anna-Sophie Hartvigsen og Caroline Stasig: Klar, parat, invester, Content Publishing, 210 sider, Oktober 2018

Skriv en kommentar!

Du skal være logget på for at skrive en kommentar.