// // // Bogblogger.dk – Boganmeldelser på nettet » Sigurd Barrett: Sigurd fortæller H.C. Andersens eventyr
Digte

Spænding

Noveller

Roman

Krimi

Forside » Børnebog, Eventyr

Sigurd Barrett: Sigurd fortæller H.C. Andersens eventyr

Skrevet af den 13. december 2018 – 07:29Ingen kommentarer

Det er en fornøjelse at tage fat i de to flotte bøger med H.C. Andersens eventyr, som Sigurd Barrett har haft under en kærlig, sproglig behandling, og Stine Rosenberg har kreeret fine illustrationer til at give liv og stimulere fantasien. Kulturhistorie i børnehøjde og bestemt en læsestund værdig.

Sigurd Barrett er eminent til at fange børns interesse og prikke til deres læselyst. De klassiske eventyr fra H.C. Andersens pen formidler han på en tilgængelig måde, ligesom han har gjort med de nordiske guder, bibelhistorier og Danmarkshistorien. Den måde, han gør sproget nutidigt og forståeligt for børn i vores tidsalder, forfalder aldrig til banalt sprog og slang, hvilket jeg er meget taknemmelig for. På den måde er det nemlig også sjovt for os voksne at læse med/højt, og alle kan blive lidt klogere på H.C. Andersens spændvidde.

Disse bind er lavet med en fin opdeling: det første er for mindre børn, og det andet er med lidt længere og lidt uhyggeligere historier, som H.C. Andersen jo også præsterede. På den måde kan bøgerne vokse sammen med børnene, og det er jeg ret begejstret for.

Med bogen følger kode til download af Sigurd Barretts indtaling af de 31 eventyr, så børnene får både de flotte bind og en lydbog.

Sigurd Barrett, Sigurd fortæller H.C. Andersens eventyr, Oktober 2018, 480 sider, Politikens forlag.

Skriv en kommentar!

Du skal være logget på for at skrive en kommentar.