// // // Bogblogger.dk – Boganmeldelser på nettet » Carina Evytt: Dragernes kong 2 – Gøglerkongens sværd
Digte

Spænding

Noveller

Roman

Krimi

Forside » Fantasy, Roman

Carina Evytt: Dragernes kong 2 – Gøglerkongens sværd

Skrevet af den 5. november 2018 – 07:26Ingen kommentarer

I Gøglerkongens sværd møder vi de to venner Josvai og Kiri. De leder en mindre røverbande og lever på flugt fra kongemagten. En dag støder de på gøgleren Waris, der har brug for Kiris klatrerevner og hyrer derfor hende og Josvai.

De sætter ud for at gøre op mod den tyranniske og uretmæssige konge, Tarodan. Til det skal de bruge Waris’ fars sværd, som er opbevaret på en ø, der er beskyttet af magi og de mørke troldmænd Drakkar. For at få fat på sværdet har de brug for elletroldene og deres konge Svarts hjælp. En mand, som Waris har dårlige minder om, og hvis lunefuldhed og vrede han frygter.

Det bliver snart ét stort kærlighedsintrige, som langsomt udvikles for så at eskalere helt. Man kan ikke engang kalde det for et trekantdrama, fordi der er så mange niveauer i det. Det er derfor kun naturligt, at der opstår gnidninger og konfrontationer, der er styret af jalousi, hævn, drifter og kærlighed, tilsat en stor portion magi.

I perioder fylder fantasydelen mest, og andre gange er det kærlighedsdilemmaet, der tager over. Balancen er dog rigtig fin, og stort set hele vejen er det tunge fantasyskyts fremme i form af drager, magi og overnaturlige væsner.

Jeg blev overrasket over, hvor meget kærligheden faktisk fylder i bogen. Den er det bærende element, både for plottet og som drivkraft for karaktererne. Både Josvai, Waris og Svart er villige til at gøre hvad som hest for Kiri. Det samme gælder med Waris, og i løbet af bogen opnår han respekten fra de andre til at lade ham lede dem.

Bogen er både velskrevet og veltænkt. Tempoet varierer fra højt i de handlingsdominerede sekvenser til lavt i de følsomme, svære stunder. Carina Evytt har også brugt humor til at krydre sammenspillet mellem karaktererne, og det fungerer godt, når stemningen bliver lidt for anspændt.

Gøglerkongens sværd er bind to i serien om Dragernes konge. Udover Carina Evytt er Pernille Eybye også forfatter bag serien. Hver forfatter har skrevet et bind hver, mens tredje bind er forfattet i fællesskab de to imellem, hvilket også gør sig gældende for fjerde bind, som de begge arbejder på i øjeblikket.

Det er en særdeles spændende fantasyroman, også for den lidt yngre fantasyfan.

Carina Evytt: Dragernes Konge – Gøglerkongens sværd. Tellerup, 2018. 461 sider.

Skriv en kommentar!

Du skal være logget på for at skrive en kommentar.