// // // Bogblogger.dk – Boganmeldelser på nettet » Helle Joof og Karen Thisted: Bryster skal hoppe når man hikker
Biografi

Roman

Krimi

Mad og drikke

Videnskab

Forside » Samtalebog

Helle Joof og Karen Thisted: Bryster skal hoppe når man hikker

Skrevet af den 6. januar 2019 – 06:54Ingen kommentarer

Hella Joof og Karen Thisted har på et tidspunkt lavet en række tv-programmer, hvor de mellem optagelserne kørte i bil sammen fra det ene sted i landet til det andet. Undervejs havde de mange gode samtaler, og derfor blev de enige om, at det kunne der komme en bog ud af. Så de satte sig for at mødes for at tale om mænd, døtre, kærlighed, politik, tro, hvor man kommer fra, tilgang til livet og meget andet. Det er to spændende kvinder, der sætter sig sammen og de er meget forskellige steder i livet, og det giver så fint et udgangspunkt for deres samtaler.

Hella Joof og Karen Thisted virker meget ærlige i deres budskaber, og det gør bogen både troværdig og givende, forstået på den måde, at jeg som læser følte, at jeg fik noget med – noget at tænke over på både deres og egne vegne. Den ærlighed gør bogen relevant og værd at læse. Men der er indimellem også lidt for hurtige budskaber efter min smag, som fx når Hella Joof siger til Karen Thisted, at hun bare skal tænke penge i sin retning, så kommer de. På den anden side får hun undervejs andre steder i bogen argumenteret for at positive tilgange kan flytte bjerge. Så når hele bogen er læst, så holder det meste alligevel.

Man får et indblik i en meget sårbar Karen Thisted, som på et tidspunkt i bogen siger, at der er ting hun ikke vil tale om, for hun vil ikke ødelægge noget i sit forhold til sine nærmeste. Det giver fornemmelsen af, hvor stærk og samtidigt skrøbelig en relation til en man elsker, kan være. Man får også et indblik i et mørkt kapitel fra Hella Joofs liv, hvor en psykolog er ved at ødelægge forholdet til hendes datter. Den del af bogen fik mig til at gyse, for det må have været ganske forfærdeligt.

Samtalen handler også om de fejl man uvægerligt kommer til at lave i livet, og om at det gør ondt at blive misforstået og modsat, hvor dejligt det er, når man bliver mødt og forstået.

Det er spændende og meget store emner de to kvinder har på dagsordenen. Derfor kan det være svært at komme rigtigt rundt om dem alle. Det lykkes faktisk rigtigt godt i nogle af kapitlerne, hvor der bliver talt i dybden. Andre steder går det lidt hurtigere. Den sproglige stil er samtalens med spørgsmål og svar, en tangent der følges for derefter at komme tilbage til sporet.

Alt i alt en givende samtalebog, hvor humoren følges ad med den mere alvorlige tilgang – og det fungerer godt.

Hella Joof og Karen Thisted, Bryster skal hoppe når man hikker, Politikens Forlag, 264 sider, oktober 2018

Skriv en kommentar!

Du skal være logget på for at skrive en kommentar.