// // // Bogblogger.dk – Boganmeldelser på nettet » Niels Krause-Kjær: Man har et standpunkt
Digte

Spænding

Noveller

Roman

Krimi

Forside » Billedbog, Politik & debat, Politisk biografi

Niels Krause-Kjær: Man har et standpunkt

Skrevet af den 16. oktober 2008 – 15:15Ingen kommentarer

BogenDet er et meget ambitiøst bogkoncept, som Niels Krause-Kjær kaster sig ud i. Han vil nemlig i bogen forsøge at beskrive dansk politik i ord og billeder fra de sidste 50-60 år. Det har mange forsøgt før ham, med mere eller mindre held.

Efter at have læst/kigget bogen, må jeg erkende det er lykkedes Niels Krause-Kjær at lave en virkelig flot og velskrevet bog. Den forsøger ikke at være en historiebog, men et flot værk, der med respekt omhandler de centrale politiske figurer i dansk politik.

Bogen kan være lidt svær at læse, da de mange store billeder bremser en hele tiden. Billederne fanger simpelthen ens opmærksomhed, så det er svært at komme videre. Men det er jo blot en luksus. Kan dog anbefale at man bladrer hvert kapitel igennem først og ser på billeder, for derefter at læse teksten. Ellers kan man meget nemt miste tråden når 3-4 sider i træk, har store flotte historiske billeder fra folketinget.

Det er ikke en politisk bog og Niels Krause-Kjær formår også at sætte alle politikere i et lys, som hverken er for kritisk eller for idyllisk. Stor ros for den svære balancegang.

Kapitlerne er ikke kronologisk, systematisk eller partiopdelt. Krause-Kjær beskriver i bogen, i virkeligheden hvordan hverdagen er på Christiansborg. Politikere blander sig imellem hinanden på kryds af aldre og partiskel. Det samme gør bogen og det virker faktisk rigtigt godt.

Bogen er en oplagt gave til alle, der interesserer sig for Christiansborg og det politiske liv. Der er ingen højpandet ideologiske diskussioner, men blot fantastiske billeder af, og flotte hyldesttekster til, mange danske politikere.

Bogen har min varmeste anbefalinger.

Niels Krause-Kjær: “Man har et standpunkt”. Forlaget Thaning & Appel. 218 sider.

Skriv en kommentar!

Du skal være logget på for at skrive en kommentar.