// // // Bogblogger.dk – Boganmeldelser på nettet » Morten Dürr: Robotten kan skide
Digte

Spænding

Noveller

Roman

Krimi

Forside » Børnebog

Morten Dürr: Robotten kan skide

Skrevet af den 17. august 2018 – 06:10Ingen kommentarer

Gæsteanmeldelse af Anna Hirsvang Tybring, 10 år.

Tænk, hvis forældre foretrak robotter i stedet for børn. Det er virkeligheden i Morten Dürrs “Robotten kan skide”.

Konrads forældre er døde i en bilulykke, og han er kommet på børnehjem. Det er ikke sjovt at være på børnehjem. Hver dag går med rengøring og sure voksne. Næsten ingen børn bliver adopteret længere, fordi forældre hellere vil have robotbørn, som gør præcis, som der bliver sagt.

En dag beslutter Konrad sig for at stikke af fra børnehjemmet. Han finder robotfabrikken og lader som om, han er en robot. Så bliver han sendt til en ny familie. Desværre er det ikke en sød familie. Moren og faren har en rigtig søn, Henrik. Han elsker at pine sine robotbrødre og få dem til at slås.

Det er svært at lade som om, man er robot. Konrads familie tror dog, at han er en ny særlig prototype, der både kan græde, bløde og skide. De tager billeder af ham, mens han skider, og lægger dem på Instagram. Meget pinligt for Konrad!

Konrad finder ud af, at Henriks forældre har mange penge. Hvis nu han stjæler dem, kan han måske stikke af og købe en sød familie. Men inden han når så langt, arrangerer Henrik robotkamp til døden med klassekammeraternes robotter. Hvordan skal Konrad overleve i kampen mod robotter?

Bogen er meget sjov og lidt underlig. Den er ret urealistisk, men måske bliver det sådan en gang i fremtiden. Historien er også lidt trist, fordi det eneste Konrad ønsker er en familie, der vil elske ham. Det burde alle børn have. Han ønsker sig en familie så meget, at han gerne vil leve som en robot bare for at få en.

Bogen er velegnet både som højtlæsning og læs-selv for børn i alderen 10-13 år.

Morten Dürr, Robotten kan skide, Forlaget Plot, 205 sider, januar 2018

Skriv en kommentar!

Du skal være logget på for at skrive en kommentar.