// // // Bogblogger.dk – Boganmeldelser på nettet » Neil Gaiman: The Graveyard Book
Digte

Spænding

Noveller

Roman

Krimi

Forside » Fantasy, På engelsk, Ungdomsroman

Neil Gaiman: The Graveyard Book

Skrevet af den 16. oktober 2008 – 14:54Én kommentar

The Graveyard Book af Neil Gaiman er en hyldest til Rudyard Kiplings Jungle Bogen. Som i den er hovedpersonen i The Graveyard Book et forældrerløs spædbarn som bliver opfostret udenfor vores civiliserede verden. Men hvor de i jungle Bogen er en flok vilde dyr, er det her i The Graveyard Book en samling spøgelser på en kirkegård, en vamæpyr og i nu og næ en varulv der tager sig af vores hovedperson Nobody Owens, også kaldet Bod. Det er dog ikke internt at Bod skal finde de største farer i hans liv, men derimod fra verdnen udenfor kirkegården de største farer lurer, især fordi bogen bygger op til det endelige opgør imod den mand der dræbte Bods familie i starten af bogen.

Neil Gaiman har haft ideen til bogen i mere end ti år, og de trofaste læsere af ham vil allerede have stiftet bekendtskab med ham i Gaimans samling af noveller i bogen M is for Magic. Den historie er også med i bogen, uredigeret som 4 kapitel, så den gode Gaiman har vidst at han har haft fat i det rigtige fra starten.

Gaiman bevæger sig hjemmevandt rundt i han miljø af mytologi og æventyr som bliver blandet ind i vores daglige verden på en lækker og finurlig måde. Han er dog heller ikke bleg for at gøre fortællingen til et billed af hvordan man som begyndende voksen vil miste ens evne til at leve i en fantasi verden, præcis som man også ser i jungle bogen, og i andre store klassikere som Gaiman bestemt kender.

Det er en god bog, meget let læselig i stil med Gaimans tidligere værk Coraline, og kan anbefales til stort set alle læsere. Så læg Harry Potter fra dig et øjeblik, og giv et par dages læsning til en af fantasy genrens sande meste, det vil du ikke fortryde.

Neil Gaiman: The Grayeard Book, illustreret af Dave Mckean.

Én kommentar »

  • Lars Jacobsen siger:

    Den vil jeg se frem til at læse – er selv svært begejstret for Amarican Gods fra Gaiman (en af de bedste moderne fantasy bøger jeg har læst) og glad, men knapt så begejstret, for Anansi Boys.

Skriv en kommentar!

Du skal være logget på for at skrive en kommentar.