// // // Bogblogger.dk – Boganmeldelser på nettet » Chris Anker Sørensen og Allan Bo Andresen: Brødre på landevejen
Digte

Spænding

Noveller

Roman

Krimi

Forside » Samtalebog

Chris Anker Sørensen og Allan Bo Andresen: Brødre på landevejen

Skrevet af den 30. juli 2018 – 17:57Ingen kommentarer

Chris Anker Sørensen er én af de mest underholdende indslag, danskerne i de seneste 20 år har sendt ud på landevejene. Han har kørt cykelløb med sjælen uden på cykeltrøjen, han har altid svaret levende og med et gevaldigt jysk glimt i øjet på journalisternes spørgsmål, og nu kommenterer han med herlige anekdoter og en ironisk distance til sporten. Han er med andre ord: meget underholdende.

Derfor var jeg overordentlig interesseret, da jeg hørte, at han og hans bror, Allan Bo Andresen, der selv har været professionel cykelrytter og sportsdirektør, havde sendt en samtalebog på gaden. Og jeg skal da lige love for, at jeg ikke er blevet det mindste skuffet.

Under årets største etapeløb, Tour de France, har jeg dagligt nydt bogen og de mange fantastiske historier, hvor jeg i mange tilfælde kendte til historien fra den almindelige fan’s side. Nu får vi det, de i USA kalder ’the inside track’, altså historien indefra. Og det er sjovt.

Vi får historierne om livet på Team Designa Køkken-holdet, hvor begge brødrene kørte, og vi følger deres oplevelser videre i deres forskellige retninger som professionelle – Allan Bo som sprinter og Chris Anker som hjælpe- og bjergrytter. Meget vil – kan jeg godt love for – være mere end almindeligt overraskende for læserne.

Men vi får mere. Hvad synes Fabian Cancellara eksempelvis om at stille op i et gadeløb i Hadsten? Hvordan overbeviste Chris Anker to holdkammerater om, at du kan spise flere gulerødder end croissanter, hvis de skulle holde vægten? Hvordan håndterede brødrene det faktum, at forskellige ryttere fik forskellige bonusser? Og hvad med doping?

Det er altid sjovt at høre rytterne selv berette – især om de meget sparsomme forhold, de ofte levede under, når de var på rejse for at deltage i etapeløb rundt om i verden. Og det er særlig god læsning, fordi bogen er godt redigeret. Vi skifter mellem at høre fra Chris Anker og Allan Bo, og de supplerer hinanden virkelig godt. Sammen giver de os et rigtig realistisk og interessant billede af, hvordan livet er på et cykelhold.

Er du interesseret i cykelsport, hjælper det. Men er du ikke, kan du også finde masser af interessante emner i bogen, for den handler i lige så høj grad om forholdene mellem mennesker. Og igen: Når det er Chris Anker, der er en af fortællerne, så er du bare bedre underholdt.

Brødre på landevejen, Chris Anker Sørensen og Allan Bo Andresen, Story House, Lindhardt og Ringhof, 336 sider, 2018.

Skriv en kommentar!

Du skal være logget på for at skrive en kommentar.