// // // Bogblogger.dk – Boganmeldelser på nettet » A. Rune og A. Silvestri: February Fiction
Digte

Spænding

Noveller

Roman

Krimi

Forside » Fortællinger

A. Rune og A. Silvestri: February Fiction

Skrevet af den 12. juli 2018 – 15:16Ingen kommentarer

I #februaryfiction, som hasttagget hedder, er reglerne få: Skriv en eller flere historie(r) i hele februar på maksimalt 100 ord. Historien skal have en begyndelse, en midte og en slutning, og den skal deles med nogen, med hashtag når det er digitalt. Således er reglerne, og således er historierne i denne bog. Man kan vel med et glimt i øjet og citationstegn kalde det for en novellesamling for at male billedet af bogen tydeligere. Det er en platform, hvor man som forfatter kan lege og udfordre sig selv og hinanden.

Bogen består af 100 stykker mikrofiktion – 50 fra Runes hånd og 50 fra Silvestris. Det giver ikke mening at fremhæve dem alle eller forsøge at kaste dem alle under samme paraply … bortset fra genren altså.

Med henblik på de førnævnte regler er stilen i teksterne minimalistiske; de indeholder mange korte sætninger og udråb, og en del af handlingen i historierne, som alle har en narrativ form, er derfor også implicitte og underforståede. Det er faktisk en ret interessant måde at læse på – og skrive på.

Politiske budskaber, samfundskritik, humor… Det hele får de samme forudsætninger og må så komme til udtryk efter egen formåen. Nogle får dig til at grine eller smile, og andre får dig til at tænke over livet i en abstrakt forstand, mens andre igen bringer alvor ind i billedet med deres budskaber. Til tider er det ganske poetisk, andre gange er det råt.

”Urdybet” af A. Rune er en af de historier, der bøjer forståelsen af ”et narrativt forløb” med sin abstrakthed. Det er en ret interessant beskrivelse af en endnu ufødt babys sansning og relation til moren. På samme tid lægger titlen op til, at det stammer fra tidernes begyndelse, og at det er alle babyers oplevelser og ikke kun den enes.

Jeg kan også godt lide A. Silvestris ”Netflix og chill”, der fortæller om, hvordan vores samfund fostrer en vane- og magelighedskultur i os. ”Troede du, der ville ske noget uventet? Hvorfor skulle der dog det?” slutter den af med. Et meget relevant spørgsmål i teknologiens og stressens tidsalder.

February Fiction er lidt en særlig genre, og det er en leg. Man kan få meget ud af de små tekster, hvis man ønsker det, og man kan læse dem for hyggens skyld.

A. Rune og A. Silvestri: February Fiction, 2018, Forlaget SMSpress, 120 sider.

Skriv en kommentar!

Du skal være logget på for at skrive en kommentar.